Hlavní obsah

Červená masa přijela hnát Čechy, fanoušky pozdravil i Šmicer

Červené moře v Hamburku. Čeští fanoušci vyrazili podpořit fotbalové reprezentanty v klíčovém zápase základní skupiny o postup do osmifinále Eura proti Turecku. „Věříme v naše vítězství,“ shodovali se příznivci ze všech koutů republiky, kteří na sever Německa přijeli.

Vyhrajeme! Pochod českých fanoušků na stadion před zápasem s TureckemVideo: Sport.cz

Článek

Hamburk (od našich zpravodajů) - Už od rána čeští fandové korzovali po městě. Navštívili přístav, Labskou filharmonii i další pamětihodnosti, obsadili zahrádky. Byli optimisticky naladění.

Turků bylo v ulicích přes den méně, ale postupem času se jejich počet zvyšoval. Atmosféra mezi oběma tábory byla, dá se říct, pohodová. Probíhalo jemné štengrování, ale i společné focení. Když pár hodin před zápasem obklopili Češi jednu z hospod v blízkosti hamburského Volksparkstadionu, přimísilo se k nim pár Turků, ale byl klid.

Centrem pro české fanoušky se stal Český dům, který je vzdálený zhruba dva kilometry od arény. Příznivců v červených dresech v něm bylo hodně. V ulicích se mísili s podobně zbarvenými Turky.

Lidé si v Českém domě užívali program, který obstaraly kapely Civilní Obrana, Chinaski nebo Support Lesbiens.

Pozdravit je přišli bývalí výborní reprezentanti jako Vladimír Šmicer, Tomáš Ujfaluši, Miroslav Kadlec nebo Jan Suchopárek. S fanoušky poklábosili, ochotně se s nimi fotili. Šmicer k nim promluvil i z pódia.

Po půl sedmé se červená masa před českým centrem zformovala a vyrazila na stadion. V hledišti se Češi musí činit, v Německu žije početná komunita Turků, zabere velkou část stadionu. Turci umí být vášniví, jejich příchod ke stadionu ale proběhl rovněž bez větších potíží, byť vzduch sem tam zahalila dýmovnice.

To hlavní přijde v 21.00: výkop zápasu, který určí, zda bude Euro pro český tým úspěšné, nebo ne.

  Švýcarsko - Itálie dnes 18 : 00
20240629T18 : 00:00+0200
Švýcarsko vs. Itálie
Švýcarsko vs. Itálie
Švýcarsko
Itálie
  Německo - Dánsko dnes 21 : 00
20240629T21 : 00:00+0200
Německo vs. Dánsko
Německo vs. Dánsko
Německo
Dánsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.