Hlavní obsah

Černý: Ukázali jsme, že umíme dominovat. Za ztrátu si můžeme sami

Z pravého křídla se snažil hýřit aktivitou, dělat co je mu vlastní. Křídelník fotbalové reprezentace Václav Černý absolvoval premiéru na Euru, na hřišti vydržel při remíze 1:1 s Gruzií pětapadesát minut. Po celou dobu jeho pobytu na trávníku Češi ovládali hru, leč bez efektu, a ještě k tomu inkasovali z pokutového kopu. „Ukázali jsme, že umíme dominovat. Ale za ztrátu si můžeme sami,“ krčil rameny Černý.

Remíza moc mrzí, ale dobré je, že žijeme do posledního zápasu. Fanoušci byli neuvěřitelní, říká Václav Černý Video: Sport.cz

Článek

Nároďák soupeře zasypal střelami (26:5, 11:1 na branku). Jenže zisk jednoho bodu znamená, že v posledním duelu skupiny s Tureckem (26. června) je třeba brát výhru. S případnými dvěma body po remíze by Češi v tabulce třetích týmů skupin zřejmě vyhořeli, a to by ještě Gruzie nesměla porazit Portugalsko.

Vypracovali jste si řadu šancí, jenže k vítězství to nevedlo. Asi není těžké odhadnout, jak se cítíte…

Moc to mrzí. Ale důležité je, že jsme se do nich v porovnání s prvním zápasem vůbec dostávali. Někdo může říct, že je rozdíl hrát s Gruzií a Portugalskem. Ale nebylo to jednoduché. Měli jsme být ještě o malinko nebezpečnější, je to škoda. Ale snad jsme si trošku napravili reputaci po zápase s Portugalskem.

Berete si z utkání i něco pozitivního?

Víme, že můžeme být dominantní i na Euru. Musíme si to udržet v hlavách.

Sestřih zápasu Česko–GruzieVideo: Česká televize

Inkasovali jste z naprosto ojedinělé standardky soupeře a pokutového kopu, takže bylo ještě potřeba dotahovat.

Dostat gól z takové penalty je obrovská škoda. Ale na druhou stranu jsme měli zápas ve svých rukou. Můžeme si za to sami, měli jsme proměnit naše šance a závary.

Druhou největší šanci měla Gruzie v samém závěru. Nezdálo se vám, že jste hru moc otevřeli?

Šli jsme za výhrou, to se cení. Věděli jsme, že takový je jejich styl hry a umí být z podobných akcí nebezpeční. Celou dobu jsme tlačili, ale nakonec se na nás usmálo i štěstí.

Na druhou stranu měl tým i pech. Ruku Adama Hložka před gólem odhalilo až video…

V hloučku jsme se ho ptali, jak to viděl. Prý o ničem nevěděl. Ale asi mu to na ruku sklouzlo. Smůla.

Kdy jste se dozvěděl, že dostanete důvěru v základu? Mnozí očekávali Antonína Baráka, ale ten kvůli nemoci nemohl absolvovat celé utkání.

Ráno před zápasem, poté co jsem se vyspal. Pro Tondu je škoda, že ho to takhle chytlo. Já měl naopak velkou šanci vrátit se do první jedenáctky nároďáku. Předtím jsem dlouho nehrál, tak jsem byl rád, že to na mě padlo. Moc zápasového vytížení jsem neměl. Nebylo to ideální, ale snažil jsem se.

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.

  0 : 0 pk Portugalsko - Slovinsko 0 : 0 pk   dohráno
20240701T21 : 00:00+0200
Portugalsko vs. Slovinsko
Portugalsko vs. Slovinsko
Portugalsko
Slovinsko
  1 : 0 Francie - Belgie 1 : 0 dohráno
20240701T18 : 00:00+0200
Francie vs. Belgie
Francie vs. Belgie
Francie
Belgie
  Rumunsko - Nizozemsko dnes 18 : 00
20240702T18 : 00:00+0200
Rumunsko vs. Nizozemsko
Rumunsko vs. Nizozemsko
Rumunsko
Nizozemsko
  Rakousko - Turecko dnes 21 : 00
20240702T21 : 00:00+0200
Rakousko vs. Turecko
Rakousko vs. Turecko
Rakousko
Turecko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.