Hlavní obsah

Fanzóna v Lipsku se na český zápas znovu uzavřela

Aktualizováno

Kvůli nepříznivému počasí dnes fanoušci fotbalového mistrovství Evropy nemohou fandit ve vyhrazených zónách v Berlíně a ani v Lipsku, kde český tým hraje proti Portugalsku. Berlín své dvě fanzóny uzavřel již v brzkém odpoledni, v Lipsku pořadatelé uzávěru vyhlásili až večer, poté sektor znovu otevřeli, ale kvůli opětovnému zhoršení počasí ji večer znovu nechali vyklidit.

Německo zasáhly silné bouřky.Video: Aktu.cz

Článek

Německá meteorologická služba (DWD) předpověděla pro části Německa silné bouřky a vydatné lijáky. Nepřízeň počasí se týká pásu od západu na východ země. Největší varování nyní platí pro Durynsko, Sasko-Anhaltsko a také Sasko. V případě Saska je nejhorší situace v oblasti Lipska, které večerní zápas Čechů s Portugalci hostí. DWD přitom dříve večer informovala, že město má nejhorší za sebou.

Berlín podle meteorologů může postihnout i krupobití. Německou metropoli již zasáhla bouřka. „Bezpečnost návštěvníků fanzón je pro nás prioritou. Fanzóny proto dnes necháme uzavřené a prosíme všechny, aby zůstali doma,“ oznámil Moritz van Dülmen ze společnosti Kulturprojekte Berlin, která připravuje kulturní program v berlínských sektorech pro fanoušky.

V Berlíně jsou v centru města dvě zóny, a to u Braniborské brány a u nedaleké budovy Říšského sněmu, která je sídlem parlamentu. Dominantou sektoru u Braniborské brány je vedle umělého trávníku o ploše 24 000 metrů čtverečních obří fotbalová brána, která je vysoká 21 metrů a široká 63 metrů. Berlín ji označuje za největší na světě.

Foto: Aktu.cz

Bouřka se prohnala i fanzónou v Lipsku a způsobila velké problémy.

Zatímco Berlín sektor pro veřejné promítání zápasů a společné fandění uzavřel už odpoledne, Lipsko zónu po krátké večerní uzavírce nejprve opět pro veřejnost otevřelo, ale brzy poté ji znovu uzavřelo. „Bouřka se vrátila. Fanzóna na Augustově náměstí je s okamžitou platností uzavřena a zůstane uzavřena po zbytek večera,“ oznámili lipští pořadatelé.

Uzavírka dnes postihla také fanzónu v Dortmundu, kde proti sobě večer nastoupily týmy Turecka a Gruzie. Pořadatelé vyzvali příznivce fotbalu, kteří nemají lístky na stadion, aby do města nechodili, ale raději zůstali doma.

Foto: aktu.cz

Bouřka se prohnala i fanzónou v Lipsku a způsobila velké problémy.

EURO 2024 v Německu

Letošní mistrovství Evropy ve fotbale se odehrálo v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila. Titul mistrů Evropy získali Španělé po vítězství 2:1 nad Anglií ve finále.