Hlavní obsah

Bellingham může přijít o čtvrtfinále, UEFA šetří jeho gesto proti Slovensku

Anglii hrozí pro čtvrtfinále fotbalového Eura se Švýcarskem problém. Jednu z hlavních opor Albionu Juda Bellinghama bude šetřit UEFA za jeho obscénní gesto po gólu proti Slovensku. V krajním případě může anglický záložník dostat stopku pro další zápas.

Sestřih zápasu Anglie–SlovenskoVideo: Česká televize

Článek

Bellingham byl za hrdinu a ukázal, proč je v čerstvých jednadvaceti lídrem Realu Madrid. V páté minutě nastavení odvrátil vyřazení Anglie, když krásnými nůžkami vyrovnal na 1:1 a zachránil favoritovi prodloužení, v němž rozhodl Harry Kane.

Jenže Bellingham branku oslavil nevkusně. Naznačoval, že si rukama sahá do rozkroku. A mělo se to udát před slovenskou lavičkou. Samotný hráč odmítal, že soupeře urážel, na sociální síti X napsal vysvětlení ze svého pohledu.

„Šlo o vtip směrem k mým blízkým přátelům, kteří byli na zápase. Nemám nic jiného než respekt k tomu, jak Slovensko hrálo,“ uvedl Bellingham.

Zastal se ho i trenér Anglie Gareth Southgate. „Rozumím jeho světu a životu. Reaguje na věci a kritiku tak, jak mladý člověk reaguje. Je to úžasný člověk. Snažíme se mu pomáhat pokořit výzvy, které před ním jsou,“ řekl Southgate.

Jestli Bellinghamovo vysvětlení obstojí a trenérovo pochopení pomůže, se uvidí. UEFA bude jeho výlev šetřit a zkoumat „možné porušení základních pravidel slušného chování“. Pak rozhodne.