Hlavní obsah

Baroš je taky na Euru? Radní v Hamburku chlácholili Součka a spol.

Aktualizováno

Na radnici v centru Hamburku visí česká vlajka, do historické neorenesanční budovy se opírá slunce. Všechno je nachystáno na návštěvu české fotbalové reprezentace v sídle městské rady. „Přijede i Milan Baroš, je na Euru?“ vysype ze sebe znenadání anglicky mluvící muž, který je seznámen se situací. „Ten už kope jen za Vigantice,“ zní odpověď českých žurnalistů. Takovou předehru měla audience Součka a spol. na radnici v Hamburku.

Českou fotbalovou reprezentaci slavnostně přijali na radnici v HamburkuVideo: Robert Neumann (Sport)

Článek

Hamburk (Od našeho zpravodaje) - Tedy Součka a spol. V české výpravě, která ve čtvrtek odpoledne dorazila na setkání s představiteli města, byli kromě českého kapitána už jenom brankář Vítězslav Jaroš a záložníci Matěj Jurásek s Lukášem Červem.

„Bohužel nejsme kompletní, ale v sobotu hrajeme nesmírně důležitý zápas s Gruzií,“ pronesl směrem k předním zástupcům Hamburku šéf Fotbalové asociace Petr Fousek. Z realizačního týmu dorazil trenér Ivan Hašek s oběma asistenty Jaroslavem Veselým a Jaroslavem Köstlem a trenér brankářů Radek Černý.

Fotogalerie

Vzápětí od hamburského radního pro sport Christopha Holsteina obdržel Fousek jako dárek nádhernou vyřezávanou loď, symbol přístavního města, umístěnou v láhvi.

„Zasloužili jste si v zápase s Portugalskem lepší výsledek. Teď budete hrát dvakrát v Hamburku. Závěrečné utkání ve skupině s Tureckem bude pikantní, protože celý Volparkstadion bude červený. K tomu pořádně hlasitý,“ řekl mimo jiné Holstein ve svém proslovu.

Českou fotbalovou reprezentaci slavnostně přijali na radnici v HamburkuVideo: Robert Neumann (Sport)

Od Fouska na oplátku dostal reprezentační dres podepsaný hráči. Dění v jedné z místností radnice sledoval maskot Eura 2024, medvěd Albert, který se na závěr s aktéry čtvrtečního setkání vyfotil.

Český tým čeká v pátek dopoledne trénink v Norderstedtu, který nahradí klasický předzápasový na hlavním stadionu. Trávník na Volparkstadionu si Češi vyzkoušejí až těsně před sobotním druhým duelem ve skupině proti Gruzii.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.