Hlavní obsah

Posypal si hlavu popelem. Barák vzal porážku s Tureckem na sebe

Aktualizováno

Zpytoval svědomí, moc dobře ví, co provedl. Záložník Antonín Barák po příletu české fotbalové reprezentace z Eura uznal, že porážka s Tureckem jde do velké míry za ním. Hráč italské Fiorentiny byl již ve dvacáté minutě klíčového duelu vyloučen. Také díky jeho brzké červené uhráli Češi ve skupině pouze jeden bod a mezi šestnáct nejlepších nepostoupili. Devětadvacetiletý fotbalista novinářům řekl, že se nechce vymlouvat na rozhodčího, protože obě žluté karty obdržel po právu.

Sestřih utkání Česko - TureckoVideo: Česká televize

Článek

Barák v utkání s Tureckem zásadním způsobem oslabil tým, v rychlém sledu dostal od rumunského rozhodčího Istvána Kovácse dvě žluté karty a byl vyloučen. „Celému týmu jsem se hned omluvil. Beru to na sebe, vůbec se nechci vymlouvat na rozhodčího,“ citoval server iDNES.cz Baráka z rozhovoru s novináři po podvečerním příletu z Hamburku, na jehož severním okraji měl tým během Eura základnu.

„Oba ty momenty byly posouzené správně podle pravidel. Já jsem to prostě nezvládl. Udělal jsem obrovskou chybu, kterou jsem potrestal nejen sám sebe, ale i tenhle skvělý tým, na kterém mi hrozně záleží. To mě na tom mrzí asi nejvíc,“ doplnil devětadvacetiletý tvořivý záložník.

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.

Úvodní žlutou kartu dostal v 11. minutě za držení, další pak za hrubé došlápnutí na soupeře. „První karta byla naprosto zbytečná, to byla moje veliká chyba. Vůbec jsem po tom hráči neměl sahat. I když rozhodčí mi domlouval a kartu mi dal až po chvilce, byla zasloužená. Ten druhý moment už vyplynul ze hry. To byl mžik, tam už jsem na to nějak zareagovat nemohl,“ prohlásil Barák.

Odmítl, že by byl v zápase přemotivovaný poté, co kvůli doznívající lehké viróze v druhém utkání na turnaji při remíze 1:1 s Gruzií naskočil až jako střídající. „Cítil jsem se výborně nastavený, cítil jsem i skvělou energii z týmu. Ale bohužel jsem udělal tu chybu, která mě opravdu mrzí. Ale nemyslím si, že by to ovlivnily nějaké události před zápasem,“ řekl Barák.

Oznámkujte působení českého týmu na Euru. (hodnoťte jako ve škole, 1 = nejlepší, 5 = nejhorší)
1
1,8 %
2
1,6 %
3
9,5 %
4
21,8 %
5
65,3 %
Celkem hlasovalo 48662 čtenářů.

Trenér Ivan Hašek jej vrátil do národního mužstva poté, co jej jeho předchůdce Jaroslav Šilhavý přestal povolávat kvůli údajnému porušení týmových pravidel. „Tohle bych vůbec do toho nemíchal, jestli ho někdo vyřadil, nevyřadil. Vybrali jsme nejlepší hráče, které jsme měli k dispozici. Tonda je kreativní, což jsme v tom zápase potřebovali,“ podotkl Hašek.

O své budoucnosti v reprezentaci nechtěl Barák příliš spekulovat. „S panem Haškem jsme o tom trochu mluvili, ale ještě tomu necháme odstup. Určitě se k tomu vrátíme. Teď je to hodně bolestivé pro všechny. Vím, co jsem udělal, a hrozně mě to mrzí,“ řekl Barák. „Záleží především na výkonnosti. Co se týče chování, tak jsme s žádným hráčem neměli žádný problém,“ doplnil Hašek.

  2 : 0 Německo - Dánsko 2 : 0 dohráno
20240629T21 : 00:00+0200
Německo vs. Dánsko
Německo vs. Dánsko
Německo
Dánsko
  2 : 0 Švýcarsko - Itálie 2 : 0 dohráno
20240629T18 : 00:00+0200
Švýcarsko vs. Itálie
Švýcarsko vs. Itálie
Švýcarsko
Itálie
  Anglie - Slovensko dnes 18 : 00
20240630T18 : 00:00+0200
Anglie vs. Slovensko
Anglie vs. Slovensko
Anglie
Slovensko
  Španělsko - Gruzie dnes 21 : 00
20240630T21 : 00:00+0200
Španělsko vs. Gruzie
Španělsko vs. Gruzie
Španělsko
Gruzie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.