Hlavní obsah

Barák: Schickovi vytvoříme s Gruzií komfort. Ale gól ať dá klidně Staněk

Aktualizováno

Po porážce s Portugalskem v prvním zápase už nemají kam uhnout. Fotbaloví reprezentanti musejí herně i výsledkově zabrat v sobotu proti Gruzii. Výrazně by jim v tom měl pomoct záložník Antonín Barák, který duel s Ronaldem a spol. začal na lavičce. V Hamburku bude s nejvyšší pravděpodobností při tom od první minuty.

Schickovi vytvoříme s Gruzií komfort. Ale gól ať dá klidně Staněk, říká Antonín Barák Video: Sport.cz, UEFA

Článek

Hamburk (od našeho zpravodaje) - „Uvidím, jestli budu na hřišti. Každopádně, všichni máme před sebou jasný cíl, tedy vítězství,“ řekl 29letý Barák na tiskové konferenci na hamburském Volparkstadionu.

Hlavní hvězdou Gruzie je neapolský záložník Chviča Kvaracchelija, kterého dobře znáte z italské ligy. Bude velkou hrozbou?

„Vnímám ho jako superstar. Především v minulé sezoně exceloval, byl jedním z hlavních strůjců mistrovské jízdy Neapole. Na druhou stranu má v nároďáku odlišnou roli, je odskočený od ostatních. Mám na mysli jeho image, mluví se o přestupu do velkého klubu. Chystáme se na něj. Ano, je jednou z hlavních hrozeb Gruzie.

Bývalý reprezentant Tomáš Sivok promluvil o probíhajícím EuruVideo: Sport.cz

Gruzie ale není jenom Chviča.

Samozřejmě není, Gruzínci mají další zajímavé hráče. Dokážou si vytvářet šance z brejků i z přechodové fáze. Nebude to tedy jenom o Chvičovi. Čeká nás úplně odlišný zápas než s Portugalskem.

Jaký?

Především chceme ukázat svoji vlastní tvář. Jsme teprve na začátku tohoto procesu, který je dlouhodobý. Věřím, že zvítězíme a zároveň pobavíme fanoušky i útočnými akcemi. Musíme být ale i zodpovědní do defenzivy.

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.

Proti Gruzii budete s nejvyšší pravděpodobností na trávníku od začátku, tým na vás bude spoléhat. Jak se v takové roli cítíte?

Z fotbalu nejsem nervózní, dal mi hrozně moc. V těžkých zápasech se cítím líp, dokážu se v nich víc realizovat. V sobotu to pro mě bude skvělá příležitost. Fotbal mám rád, hrozně se těším. Chci si fakt zápas užít. Ale ne ve smyslu, že se ho jdu zúčastnit, ale že ho chci vyhrát. Jsem obrovsky vítězný typ. To ostatně poznává i trenér Hašek, když dělá rozhodčího při tréninku.

Nepoznamenala tým negativně porážka s Portugalci?

Jsem přesvědčený, že jsme úterní utkání hodili za hlavu. Z týmu ctím správnou energii. Každý z nás musí odvést to nejlepší ze své osobnosti, abychom mohli být úspěšní celkově.

Duelem s Portugalskem se tým probránil, kvůli tomu nevyužil útočný potenciál útočníka Patrika Schicka. Připravíte mu proti Gruzii příznivější podmínky?

Patrik si zápas vytrpěl jako ostatní. Pokud budu na hřišti, budu se v první řadě snažit, aby český nároďák vyhrál. Celkově věřím, že Patrikovi vytvoříme komfortní pozici. Zároveň zase on nám svojí kvalitou. Ale gól dát nemusí, klidně ať ho dá Jindra Staněk. Hlavně ať vyhrajeme.

Kapitán Tomáš Souček se pere s menším zraněním. Je pro tým dopingem, když vidí, jak se jeho lídr obětuje?

Ani jsem pořádně nevěděl, že je Suk zraněný. Nedává na sobě nic znát, v tréninku měl minimálně úlev. Je konec sezony, každý má nějaký problém, o kterém se navenek neví. Pokud jen trochu můžete hrát, nechcete u takové akce chybět. Velkých turnajů v kariéře moc nehrajete. Tomáš to vnímá stejně.

  2 : 1 Nizozemsko - Turecko 2 : 1 dohráno
20240706T21 : 00:00+0200
Nizozemsko vs. Turecko
Nizozemsko vs. Turecko
Nizozemsko
Turecko
  1 : 1 pk Anglie - Švýcarsko 1 : 1 pk   dohráno
20240706T18 : 00:00+0200
Anglie vs. Švýcarsko
Anglie vs. Švýcarsko
Anglie
Švýcarsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.