Hlavní obsah

Barák onemocněl, proti Gruzii ho nahradí Černý

Aktualizováno

Rána pro českou reprezentaci. Záložník Antonín Barák měl v noci na sobotu teplotu a do odpoledního zápasu na Euru s Gruzií nenastoupí od první minuty. Na stadion v Hamburku sice s českým týmem dorazil, nicméně je pouze mezi náhradníky. V základní sestavě ho nahradí Václav Černý.

Sestřih zápasu Portugalsko - ČeskoVideo: Česká televize

Článek

Hamburk (od našeho zpravodaje) - V pátek odpoledne ještě seděl Barák na tiskové konferenci a těšil se na sobotní duel. Zatímco ten úvodní s Portugalskem (prohra 1:2) začal na lavičce a na trávník se dostal až v 79. minutě, v Hamburku proti Gruzii měl vyběhnout od první minuty.

Jenže všechno je jinak. V noci na sobotu měl teplotu, kterou se lékaři od rána pokoušeli srážet. Na Volparkstadion se týmem sice přijel, je však vysoce pravděpodobné, že Češi se budou muset obejít v důležitém utkání bez něj. Nicméně je napsaný mezi náhradníky.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Antonín Barák během utkání v rámci EURO 2024 proti Portugalsku

Barák platí za možná vůbec nejvíce kreativního tuzemského fotbalistu současnosti. Proti Gruzii měl být rozdílovým hráčem. „V sobotu bude super příležitost ukázat, že mi velké zápasy vyhovují. Odpovědnosti se nezříkám,“ pravil den před výkopem.

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.

Ráno však měl být na kapačkách. Je tedy vysoce pravděpodobné, že do klání s Gruzií nezasáhne. Je velká otázka, zda něco riskovat. Vše totiž komplikuje fakt, že Barák minulý rok prodělal oboustranný zápal plic.

„Můj stav se zhoršil tak, že jsem by hospitalizován. V nemocnici jsem strávil týden, další týden na dovolené v Turecku. Dostalo se to až do té fáze, že se mi udělal výpotek na perikardu, naštěstí to neproniklo na srdce,“ líčil v listopadu.

Místo něj trenér Ivan Hašek zařadil do základní jedenáctky, která v Hamburku vyběhne proti Gruzii, ofenzivního záložníka Václava Černého.