Hlavní obsah

Angličané už se vidí ve finále. Že hrajeme se Slováky? To jsem nevěděl, utrousila hvězda

Každý šampionát stejná pohádka. Anglické „It’s coming home“ zaplaví celý internet, jen aby kolébka fotbalu nakonec selhala a cennou trofej domů nepřivezla. Optimismus zavládl v Anglii i po vydřeném postupu do osmifinále probíhajícího Eura. Hlavně ve chvíli, kdy hrdý Albion zjistil, že se dostal do papírově slabší poloviny pavouka. A že bude jako první čelit podceňovaným Slovákům.

Osmifinále je pro Slováky třešničkou na dortu. Povedlo se nám, i s pomocí VAR, uhlídat Lukakua, můžeme uhlídat i KaneaVideo: Sport.cz, UEFA

Článek

Ve čtvrtek dopoledne po uzavření skupin se na youtubovém kanále anglického nároďáku objevilo video, kde na všetečné otázky moderátora odpovídal záložník Jude Bellingham. „Co říkáš na to, že další zápas hrajeme proti Slovensku?“ zněl jeden z dotazů. „Doteď jsem o tom nevěděl,“ reagovala hvězda Realu Madrid.

Pak samozřejmě spustil i typické fotbalové fráze. O tom, jak určitě půjde o náročný zápas. O tom, že není slabých soupeřů. Ale prvotní slova hovořila jasně.

Angličané mají za to, že Slovensko smetou.

Nikdo nám nevěřil, ale podařilo se nám něco krásného, a chceme jít ještě dál, říká po postupu Slováků Stanislav LobotkaVideo: UEFA

Vidět to je i v médiích. „Díky, Gruzie. Anglie má ideální cestu do finále,“ tyčilo se na webu Daily Mail. Překvapivé vítězství Gruzínců nad Portugalci totiž zamíchalo pavoukem vyřazovacích bojů a Anglie díky němu nebude v osmifinále čelit Nizozemsku, ale právě Slovákům.

Bulvárnější The Sun samozřejmě nezaostával. „Slov to see it,“ stálo v titulku. Téměř stejně vyslovované „Love to see it“ znamená „Rádi to vidíme“.

Na Angličany se zdánlivě opravdu usmálo štěstí. Žádného z vyložených gigantů nemůže potkat dříve než v případném finále. Z pětice Španělsko, Německo, Portugalsko, Francie a Belgie na druhé straně pavouka se do boje o zlato může procpat maximálně jeden výběr. Papírově nejsilnějšími soky, které může Albion v dalších fázích Eura potkat, jsou pak Italové (čtvrtfinále) a Nizozemci (semifinále).

Sestřih zápasu Slovensko–RumunskoVideo: Česká televize

I proto se „It’s coming home“ ozývá z Anglie čím dál hlasitěji.

Ofenzivními hvězdami nabitý výběr se přitom skupinou protrápil. Ano, vyhrál ji, ale s celkovým skóre 2:1. Výkony svěřenců Garetha Southgatea měly do ideálu daleko.

Slováci navíc ukázali, že na favority umí. Vždyť postoupili hlavně díky tomu, že v úvodu šampionátu skolili Belgii (1:0).

Teď si brousí zuby na další velmoc.

Na velmoc, která je skoro až urážlivě bere jen jako další krůček na schodišti do finále.

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.

  1 : 1 Španělsko - Gruzie 1 : 1 přestávka Živě
20240630T21 : 00:00+0200
Španělsko vs. Gruzie
Španělsko vs. Gruzie
Španělsko
Gruzie
  2 : 1 pp Anglie - Slovensko 2 : 1 pp   dohráno
20240630T18 : 00:00+0200
Anglie vs. Slovensko
Anglie vs. Slovensko
Anglie
Slovensko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.