Hlavní obsah

Dukla - Jihlava 3:3Kanonáda na Julisce, favorit potřetí v řadě jen remizoval. Táborsko poprvé vyhrálo

Praha
Aktualizováno

Nerozhodnými výsledky hazardují s očekávaným útokem na postup do nejvyšší soutěže. Fotbalisté pražské Dukly ve šlágru 7. kola Fortuna Národní ligy hráli s Jihlavou 3:3. Remizovali tak potřetí v řadě a na vedoucí Hradec Králové ztrácejí již sedm bodů. Táborsko v duelu nováčků zvítězilo v Blansku 2:0 a připsalo si první podzimní výhru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Dukly Praha Roman Skuhravý.

Článek

Zajímavá přestřelka. Dukla po rychlých trefách Kozmy a Buchvaldka vedla už v 8. minutě 2:0. Vstup do druhé půle pak vyšel lépe pro změnu Vysočině, která dvěma slepenými trefami Smejkala a Arroya srovnala.

V závěru vrátil Pražanům v 79. minutě vedení střídající Hadaščok, radost však vydržela svěřencům trenéra Skuhravého jen dvě minuty. Po nich podruhé vyrovnal hostující Křišťál a stanovil výsledek na konečných 3:3.

„Zápas nám ukázal, jaký hráčský potenciál momentálně máme. Konečný výsledek není dán obratem Jihlavy, ale naší nepřesnou a pasivní hrou," hubuje Roman Skuhravý v rozhovoru pro ČT sport.

Schovávaná místo fotbalu

„Ve druhém poločase nám vypadli polaři, neměli jsme dobrou vzdálenost. Po našich autových vhazováních soupeř srovnal na 2:2. Zaslouženě jsme poté, i když z ojedinělé příležitosti, dali gól na 3:2. To už jsme měli uhrát. Alespoň první půli jsme po dlouhé pauze odehráli velmi dobře. Po přestávce šlo o osobní odpovědnost hráčů, místo fotbalu hrajeme schovávanou," láteří Skuhravý.

Vysočina získala zlatý bod. „Vzhledem k tomu, jak se zápas vyvíjel, jsem s ním spokojený. Přijeli jsme ve dvanácti hráčích do pole. Soupeř brzy vedl, dostali jsme rychlý gól a Dukla byla na koni," rekapituluje trenér Aleš Křeček.

„O přestávce jsme si řekli, že se s utkáním dá stále něco udělat. Ve druhém poločase jsme soupeře přimáčkli a srovnali. Pak jsme dostali gól, ale nevzdali se. Myslím, že remíza je spravedlivá. Zasloužili jsme si bodovat," dodává kouč Jihlavy.

Jen o bod za Vysočinou jsou v tabulce Chrudim a Vlašim s Varnsdorfem, jejichž dnešní duel Středočeši vyhráli 2:0. Vlašim po dvou zápasech venku skórovala i bodovala. Varnsdorf naopak nepříjemnou sérii natáhl a na vítězství čeká už pět kol.

Souboj nováčků v Blansku ovládlo Táborsko. Hosté korunovali přesvědčivý výkon i dvěma gólovými zásahy, o něž se postarali Tolno s Majkou. Rozhodli tak o výhře 2:0.

7. kolo druhé fotbalové ligy:
Dukla Praha - Jihlava 3:3 (2:0)
Branky: 7. Kozma, 8. Buchvaldek, 79. Hadaščok - 52. Smejkal, 56. Arroyo, 81. Křišťál. Rozhodčí: Machálek - Hock, Leška. ŽK: Doumbia (Dukla). Bez diváků.
Blansko - Táborsko 0:2 (0:1)
Branky: 39. Tolno, 76. Majka. Rozhodčí: Hocek - Vodrážka, Dohnálek. ŽK: Halouska (Blansko). Bez diváků.
Varnsdorf - Vlašim 0:2 (0:1)
Branky: 18. Dias, 69. Červenka. Rozhodčí: Dubravský - Novák, Hurych. ŽK: Lehoczki, Hasil, Zbrožek, Kouřil, Kubr - Sváta, Červenka, Průcha, Blecha. Bez diváků.
Související témata: