Článek
Co budete potřebovat: |
---|
3 velké mrkve |
1 menší cibuli |
3cm kousek zázvoru |
1 malou červenou chilli papričku |
2 velké pomeranče |
1 lžičku mletého kmínu |
1 lžíci mletého koriandru |
mořskou sůl podle chuti |
1 lžíci olivového oleje |
zelenou cibulku na ozdobu |
Postup:
Oškrábejte mrkev, oloupejte cibuli, obojí pokrájejte na menší kousky a nasypte do mixéru. Očistěte zázvor, nakrájejte ho na plátky a vhoďte do mixéru. Vyškrábněte semínka z chilli papričky, dužninu pokrájejte a přidejte ji k ostatní zelenině.
Odšťavněte pomeranče, šťávu nalijte do mixéru. Přidejte koření a sůl a vše spolu umixujte. Dle potřeby přidejte olej. Očistěte zelenou cibulku, pokrájejte ji na drobná kolečka a ozdobte jimi polévku před podáváním.
Co možná nevíte o karotce:
Obsahuje vysoké množství provitamínu A – beta karotenu, který pomáhá udržovat dobrý zrak, podporuje imunitu a celkové zdraví. Na kardiovaskulární systém má mrkev a ostatní zelenina ze žlutooranžového spektra příznivější vliv než listová a všechny ostatní. Mrkev navíc pomalu ztrácí živiny i při dlouhém skladování. Nevadí jí týdny v dostatečně vlhkém chladném prostředí – i tentokrát věda jenom potvrzuje selský rozum našich předků, kteří mrkev uchovávali v písku ve sklepě.
Děkujeme vydavatelství Smart Press za možnost využití knihy Raw pro zdraví a krásu.
MOHLI JSTE ČÍST:Barevný vitamínový salátDetoxikační koktejlFialkový dort