Článek
Na oleji si orestujeme nakrájenou šťavnatou cibuli společně s výrazným česnekem, zázvorem, čili papričkou a nezbytným kari. Po změknutí cibulky přidáme kousky celeru a nakrájené mrkve. Promícháme a dle potřeby přidáme olej. Zlehka směs osmahneme a přihazujeme nakrájenou kapii.
Zeleninu necháme na mírném plamenu restovat a v mezičase si uvaříme červenou čočku (5-7.minut) a do křupava si orestujeme tofu. Čočku zcedíme a přimícháme do pánve se zeleninou. Fantazii se při servírování a zdobení meze nekladou, tak můžete směs zasypat například křupavým tofu a dozdobit jarní cibulkou. Dobrou chuť!
INGREDIENCE |
---|
400 g červené čočky |
2x paprika kapie |
3x cibule |
4x mrkev |
1x menší celer |
1x tofu (uzené) |
1x čili paprička |
1x zázvor (dle chuti) |
2 stroužky česneku |
2 lžíce červeného kari |