Hlavní obsah

Rudá bomba nejen po běhání: červená čočka na zelenině s restovaným tofu

Praha

Za okny mrzne, až praští, oddalujete dnešní dávku tréninku na pozdější hodinu a v rámci prokrastinace přemýšlíte, jak se správně namotivovat? Co třeba zdravým, chutným, lehkým a rychle připraveným pokrmem, který na vás bude po běhu čekat? Toto bezmasé jídlo plné potřebných vitamínů, lehce pikantní chuti a hravé červené by v těchto sluncem nepolíbených časech nemělo chybět na vašem stole!

Červená čočka na zelenině s tofu

Článek

Na oleji si orestujeme nakrájenou šťavnatou cibuli společně s výrazným česnekem, zázvorem, čili papričkou a nezbytným kari. Po změknutí cibulky přidáme kousky celeru a nakrájené mrkve. Promícháme a dle potřeby přidáme olej. Zlehka směs osmahneme a přihazujeme nakrájenou kapii.

Zeleninu necháme na mírném plamenu restovat a v mezičase si uvaříme červenou čočku (5-7.minut) a do křupava si orestujeme tofu. Čočku zcedíme a přimícháme do pánve se zeleninou. Fantazii se při servírování a zdobení meze nekladou, tak můžete směs zasypat například křupavým tofu a dozdobit jarní cibulkou. Dobrou chuť!

INGREDIENCE
400 g červené čočky
2x paprika kapie
3x cibule
4x mrkev
1x menší celer
1x tofu (uzené)
1x čili paprička
1x zázvor (dle chuti)
2 stroužky česneku
2 lžíce červeného kari
Související témata:
Ingredience