Hlavní obsah

Lotyšsko - Finsko 1:2SESTŘIH: Hokejisté Finska vyhráli na MS i druhý zápas, tentokrát těsně

Hokejisté Finska porazili ve svém druhém zápase na domácím mistrovství světa Lotyšsko 2:1 a s šesti body jsou v čele skupiny B. Vítězný gól vstřelil v Tampere v 58. minutě v přesilové hře Mikael Granlund, který úvodní duel vynechal. Útočník Nashvillu se podílel i na první brance úřadujících olympijských vítězů a obhájců stříbrných medailí z loňského šampionátu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MS v hokeji 2022: sestřih utkání Finsko - LotyšskoVideo: ČT sport, SPORT.CZ

 
Článek

První třetina moc výrazných šancí nenabídla, gólmani Säteri a Merzlikins čelili v součtu jen šesti střelám na branku. Jako první inkasoval Fin Säteri, jehož po přečíslení dva na jednoho překonal Balcers.

Vyrovnat se Seveřanům podařilo krátce po polovině utkání, kdy si poprvé v zápase zahráli přesilovou hru. Faul vítkovického útočníka Robertse Bukartse potrestal Manninen, který pohotově se štěstím dorazil za Merzlikinse zblokovanou střelu Granlunda.

Lotyši porazili Finsko naposledy v roce 2014, na loňském šampionátu v Rize ale získali ve vzájemném souboji bod za prohru v prodloužení a blízko k nerozhodnému výsledku po normální hrací době měli i letos. V 57. minutě byl ale vyloučen Dzierkals a Finové faul plzeňského útočníka dokázali rychle využít. Granlund potřeboval jen 18 sekund a přesnou střelou zápas rozhodl. Vyrovnat se Lotyšsku nepodařilo ani při power play.

Mistrovství světa v hokeji:
Skupina B (Tampere):
Lotyšsko - Finsko 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 9. Balcers (Keninš) - 31. Manninen (Mikael Granlund, M. Lehtonen), 58. Mikael Granlund (M. Lehtonen, Manninen). Rozhodčí: Ingram (Kan.), MacFarlane - Briganti (oba USA), Oosten (Kan.). Vyloučení: 3:2. Využití: 0:2. Diváci: 11.483.
Lotyšsko: Merzlikins - Jaks, Zile, Kulda, Mamčics, Bergmanis, Čukste, Sotnieks, Smons - Balcers, Abols, Keninš - Krastenbergs, Džerinš, Rihards Bukarts - Marenis, Batna, Roberts Bukarts - Dzierkals, Smirnovs, Jelisejevs. Trenér: Harijs Vitolinš.
Finsko: Säteri- Hietanen, M. Lehtonen, Seppälä, Ohtamaa, Vatanen, Friman, Pokka - Hartikainen, Manninen, Mikael Granlund - Armia, Filppula, Pesonen - J. Sallinen, Lammikko, Rajala - Anttila, Björninen, Mäenalanen. Trenér: Jukka Jalonen.

Reklama

Související témata: