Hlavní obsah

Extraliga trestala, dva brankáři měli vyrážečku bez podpisu. Kluby zaplatí třicet tisíc

Praha

Kdo poruší pravidla, musí pykat. Tak to platí i v hokeji. Naposledy se o tom přesvědčili brankáři Tipsport extraligy, u kterých bylo provedeno měření výstroje v neděli 16. října. A kontrola našla hříšníky. Liberecký Ján Lašák a Jaroslav Janus z Litvínova neprošli. Oba gólmani neměli označenou vyrážečku podpisem ředitele soutěže. Kluby těchto hráčů dostaly finanční pokutu ve výši 30 tisíc korun.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Liberce Ján Lašák neměl vyrážečku dle pravidel, klub zaplatí pokutu.

Článek

Cílem kontroly bylo zjistit, zda brankáři nastupují k utkáním ve výstrojích, které byly před začátkem sezóny a v jejím průběhu zkontrolovány a prošly měřením podle pravidel IIHF, což dokládá podpis ředitele soutěže. Ten oba zmínění gólmani neměli, tudíž Josef Řezníček trestal.

"Uvedená skutečnost nebyla před utkáním vedoucími mužstev rozhodčím oznámena, došlo tak porušení čl. 5.12 Herního řádu TELH a ředitel soutěže Josef Řezníček proto uložil klubům Bílí Tygři Liberec a HC Verva Litvínov finanční pokutu ve výši 30 000 korun," napsal v tiskové zprávě Zdeněk Zikmund, mluvčí Českého svazu ledního hokeje.

Dalšími potrestanými jsou rozhodčí Oldřich Hejduk s Danielem Pražákem, kteří neprovedli kontrolu před utkáním Mountfield HK – Piráti Chomutov, což bylo zjištěno zpětně ze zápisu o utkání. Oba svoji chybu uznali, omluvili se, přesto zaplatí. Oba osm tisíc korun.