Hlavní obsah

Příbram - Slovácko 1:0Bednář zajistil Příbrami výhru nad Slováckem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
57. Bednář 1 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Příbrami ve 20. kole Synot ligy doma vyhráli nad Slováckem 1:0 a v tabulce se dostali před něj už na sedmou příčku. O jediný gól se v 57. minutě postaral Roman Bednář, který se trefil i ve třetím jarním startu. Chvíli nato neproměnil penaltu jeho spoluhráč Pilík.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Příbramský záložník Martin Zeman a obránce Slovácka Veliče Šumulikoski v zápase 20. kola Synot ligy.

Článek

V sestavě Příbrami dostal místo potrestaného stopera Zápotočného šanci poprvé v lize od začátku mladý odchovanec Tregler, který dosud jen dvakrát střídal na závěrečné minuty. A hned ho čekal těžký souboj s dlouhánem Doškem.

Od začátku se hrál útočný fotbal s mnoha šancemi, ale zakončující hráči byli nepřesní či nedůrazní. Už v 1. minutě mohl otevřít skóre Šumulikoski, ale jeho střelu směřující mimo dosah brankáře Boháče vyhlavičkoval z branky Hnaníček. Chvíli nato na druhé straně Pilíkovi nesedla střela a byla z toho tyč.

Ve 13. minutě znovu Boháčovi pomohla obrana, když Pilík zablokoval gólovou střelu hostů. A hned z protiútoku šel po chybě Rady sám na branku Bednář, jenže zakončení nezvládl a trefil jen gólmana Heču.

Brankář Slovácka vyhrál i druhý vzájemný souboj, když zneškodnil Bednářovu hlavičku v pádu. Předtím vyrazil i Fillův hlavičkový pokus.

Výhru zařídil Bednář

Bednář se dočkal po změně stran. Nejprve zvedl fanoušky ze sedadel uvolněním přes dva obránce a v 57. minutě otevřel skóre. Obhodil si míč kolem Rady a šel znovu sám na Heču. Tentokrát se už nemýlil a skóroval i ve třetím ligovém utkání v příbramském dresu.

Stoper Rada dokonal nepovedený zápas o chvíli později, kdy ve vápně zasáhl míč rukou a Příbram zahrávala penaltu. Tu však Pilík neproměnil, když ho znovu vychytal Heča.

Slovácko však nabídnutou šanci nevyužilo, v největší šanci chytil Kunclovi skákavou střelu Boháč. Neuspěl ani Kerbr, který z otočky pálil tvrdě, ale těsně vedle.

20. kolo fotbalové Synot ligy:
1. FK Příbram - 1. FC Slovácko 1:0 (0:0)
Branka: 57. Bednář. Rozhodčí: Marek - Pelikán, Kříž. ŽK: Zeman - Šumulikoski. Diváci: 2068.
Příbram: Boháč - Nitrianský, Hájovský, Tregler, Matějů - Hnaníček, Krameš - Pilík, Fillo (85. Suchan), Zeman (88. Moulis) - Bednář (89. Fořt). Trenér: P. Tobiáš.
Slovácko: Heča - Kuncl, T. Rada, Košút, Šimko (87. Civič) - Šumulikoski (75. L. Sadílek) - Hlupik (67. Kerbr), Trávník, Valenta, Diviš - Došek. Trenér: Habanec.

Reklama

Související témata: