Hlavní obsah

Valorant ve výdělcích poprvé překonal CS:GO

Praha

Střídání v čele. Valorant, populární týmová hra od vydavatelství Riot Games, poprvé od svého vydání v červnu 2020 ve výdělcích překonala hlavního konkurenta na poli esportových fps stříleček Counter Strike: Global Offensive. Nasvědčují tomu data za měsíc leden 2021.

Foto: @playvalorant

Valorant je populární fps střílečka, která chce konkurovat největším esportovým titulům.

Článek

Valorant se těší čím dál většímu zájmu hráčů, a to jak těch rekreačních, tak i těch profesionálních. Vše teď navíc potvrzují data zveřejněná portálem superdataresearch.com. Podle nich Valorant ve výdělcích předčil dlouholetou jedničku CS:GO i populární Fortnite.

Podle serveru Talkesport je nárůst Valorantu za poslední týdny a měsíce enormní. Nejenže se jeho tržby oproti prosinci zvedly o 39 procent, o 29 procent narostl i počet hráčů, z nichž 72 procent zůstalo i v dalších týdnech aktivní.

Podle zahraničních médií stojí za vzestupem Valorantu několik faktorů. Těmi hlavními jsou nízké hardwarové požadavky, tím druhým jsou pak relativně snadno pochopitelné mechaniky samotného hraní titulu.

Obliba střílečky navíc může v budoucnu i nadále stoupat. Valorant je zatím dostupný pouze na PC, Riot Games se ale podle zákulisních informací chystá svůj fps klenot dostat i k majitelům konzolí, stejně jako se to má v brzké době stát i s populární mobilní hrou League of Legends Wild Rifts.

Související témata: