Hlavní obsah

Pašoval drogy, na svědomí má i vraždy. Olympionika hledá FBI

Aktualizováno

Lítá v obrovském maléru. Bývalý kanadský reprezentant ve snowboardingu Ryan Wedding, jenž se zúčastnil olympiády v Salt Lake City, je v hledáčku FBI. Obviněn je z vedení gangu, který pašoval a prodával kokain, a má na svědomí čtyři vraždy. Informovala o tom agentura AP.

Foto: Damian Dovarganes, ČTK/AP

Tisková konference v kanceláři FBI v Los Angeles, kde bylo ve čtvrtek 17. 10. oznámeno obvinění a zatčení údajných členů gangu. Na tablu nahoře vlevo je kanadský bývalý olympijský snowboardista Ryan Wedding (43), který je na útěku.

Článek

Třiačtyřicetiletý Wedding byl už v roce 2010 poslán za prodej kokainu na čtyři roky do vězení. Po propuštění se ke kriminální činnosti vrátil a nyní byl v USA obviněn, že jeho gang z Kolumbie přes Mexiko, Spojené státy až do Kanady pašoval ročně zhruba 60 tun kokainu.

Foto: www.fbi.gov, Sport.cz

Oficiální leták FBI, v němž je vyhlášeno pátrání po olympionikovi

FBI za informace vedoucí k Weddingovu dopadení vypsala odměnu 50 tisíc dolarů (asi 1,2 milionu korun). Bývalý snowboardista, který na hrách v roce 2002 v paralelním slalomu obsadil 24. místo, se podle vyšetřovatelů ukrývá v Mexiku.