Hlavní obsah

Šťastná novina! Adamczyková přerušuje kariéru, čeká miminko

Aktualizováno

Snowboard půjde na nějakou dobu stranou, olympijská vítězka Eva Adamczyková si místo něj chystá kočárek. S manželem Markem čeká miminko a přerušuje kariéru.

Eva Adamczyková oznamuje přerušení kariéryVideo: Eva Adamczyková

Článek

Úřadující mistryně světa ve snowboardkrosu se o novinku podělila na sociálních sítích. „Příští sezonu mě na závodech neuvidíte, ale do budoucna to nechávám otevřené,“ nevyloučila návrat na olympijské hry v Itálii v roce 2026.

Pro Adamczykovou by byly třetí, v Soči pod dívčím jménem Samková slavně zvítězila, v roce 2018 v Pchjongčchangu získala bronz. Na předloňské hry do Pekingu nevyrazila, když se nestihla dát dohromady po zlomenině obou kotníků.

Minulý rok si dopřála pauzu, když se účastnila i po boku manžela televizní soutěže StarDance, kde skončila druhá. I přes dlouhou tréninkovou pauzu se dokázala vrátit ve Světovém poháru i na nejvyšší stupeň.

Teď ji v 31 letech čeká ještě delší pauza. „Těším se na všechno, co mě čeká a co přijde,“ vyznala se.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.