Hlavní obsah

Velký návrat! Soupeřka Ledecké znovu na svazích

Salcburk

Bývalá soupeřka Ester Ledecké ve snowboardových závodech Julia Dujmovitsová se rozhodla dva roky po konci kariéry vrátit k vrcholovému sportu. Třiatřicetiletá Rakušanka již absolvovala první trénink na ledovci s reprezentačním týmem s cílem pokusit se na olympijských hrách za dva roky v Pekingu usilovat o medaili.

Foto: Sport.cz

Julia Dujmovitsová

Článek

"Postavím se znovu do startovní brány. Nejdříve jsem tomu vzdorovala, ale pak srdce vyhrálo nad hlavou," řekla Dujmovitsová televizní stanici ServusTV.

Dujmovitsová vyhrála v Soči 2014 olympijské zlato v paralelním slalomu a má dvě stříbra z mistrovství světa z let 2013 a 2015, kde ji porazila ve slalomu právě Ledecká. Kariéru rakouská snowboardistka ukončila před dvěma lety po hrách v Pchjongčchangu, hlavně kvůli operaci ruky.

Nyní se cítí znovu fit. "Chci být zase konkurenceschopná, ale dávám tomu čas. Teď je pro mě těžké odhadnout, jak na tom ve srovnání s konkurencí jsem. Doufám, že se znovu dostanu tam, kde jsem v březnu 2018 skončila," řekla Dujmovitsová. "Do olympiády bych se ráda dostala na takovou úroveň, abych měla reálnou šanci na medaili. Těším se," dodala vítězka čtyř závodů Světového poháru.

Související témata: