Hlavní obsah

Spolufavorit Meillard přišel o začátek lyžařské sezony kvůli zranění zad

Poraněná meziobratlová ploténka připravila švýcarského vicemistra světa Loica Meillarda o začátek lyžařského Světového poháru. Sedmadvacetiletý specialista na technické disciplíny, který skončil v minulé sezoně druhý v hodnocení celého seriálu i obřího slalomu, se zranil těsně před startem nedělního závodu v Söldenu a vyšetření odhalila, že má v ploténce trhlinu. Podle švýcarského svazu se nedá odhadnout délka pauzy, ale slalom v Levi 17. listopadu by měl stihnout.

Foto: Profimedia.cz

Loic Meillard na archivním snímku

Článek

„Při rozjíždění najel do díry a dostal silnou ránu do zad. Nemohl se ani ohnout. Takové zranění je velmi bolestivé. Po vyšetření v Curychu zjistili, že má poraněnou ploténku mezi obratli L5 a S1,“ uvedl svaz.

Meillard tak nemohl zasáhnout do úvodního obřího slalomu, jenž skončil triumfem norských lyžařů v čele s Alexanderem Steenem Olsenem. Další z hvězdných Švýcarů Marco Odermatt vypadl po chybě už v prvním kole.

„Bolelo mě u srdce, že jsem včera v Söldenu nemohl startovat. Nezbývá než brát vše den za dnem, ale udělám všechno pro to, abych se zdravý co nejdříve vrátil,“ řekl Meillard.

Související témata: