Hlavní obsah

Slovenská superstar prozradila datum návratu na svahy

Hvězdná slovenská lyžařka Petra Vlhová se po únorové operaci kolena zapojí do závodů nejdříve v prosinci. Olympijská vítězka slalomu na hrách v Pekingu i královna Světového poháru o rok dříve 2021 vynechá nejméně čtyři zastávky technických disciplín, na další se zatím ani zaměřovat nebude. Řekla to na setkání se slovenskými novináři.

Foto: Profimedia.cz

Slovenská lyžařka Petra Vlhová

Článek

„Celý listopad budu doma. Budeme se připravovat v posilovně. Nejdřívější možný termín návratu vidím v prosinci, ale je to velmi nevyzpytatelné,“ upozornila devětadvacetiletá lyžařka. Zkřížený vaz v koleni si vážně poranila při pádu v domácím obřím slalomu v Jasné a minulá sezona pro ni skončila už v lednu.

Nedávno Vlhová trénovala v brankách na soustředění v Argentině. Světový pohár začne o tomto víkendu v Rakousku. „Kéž bych teď mohla být v Söldenu, ale bohužel. Chci se vrátit v plné síle. Budeme to brát krok za krokem a uvidíme, celý listopad ale určitě ještě ne,“ odpovídala na možné datum návratu.

Přijde nejen o závod v Söldenu, ale i slalomy v Levi a Gurglu a další zastávku v Killingtonu v USA. Mrzí to i její velkou soupeřku a kamarádku Mikaelu Shiffrinovou, s níž se poslední roky přetahovala o vítězství v technických disciplínách. „Chybí mi naše rivalita,“ řekla Shiffrinová, byť jí ubyla minimálně v úvodu sezony velká soupeřka na cestě za dosažením mety 100 pohárových výher. Potřebuje ještě tři.