Hlavní obsah

Lyžařka Ortliebová je devět měsíců po zlomenině nohy zpět na lyžích, touží po MS

Lyžařka Nina Ortliebová je devět měsíců po zlomenině holenní a lýtkové kosti zpět na lyžích. Osmadvacetiletá Rakušanka sní o účasti na mistrovství světa 2025 v Saalbachu, kde by mohla před domácím publikem obhajovat stříbro ve sjezdu, uvedla na webu Mezinárodní lyžařské federace (FIS).

Foto: Giovanni Zenoni, ČTK/AP

Rakouská lyžařka Nina Ortliebová v březnu 2023

Článek

Dcera olympijského vítěze a mistra světa ve sjezdu Patricka Ortlieba se vážně zranila začátkem prosince ve Svatém Mořici, když upadla v zahřívací jízdě před tamním závodem Světového poháru ve sjezdu. Podstoupila operaci, která byla už její dvacátá v kariéře.

Znovu musela absolvovat dlouhou léčbu a rehabilitaci, ale nyní už má za sebou několik dní na sněhu. „Jsem opravdu šťastná, že jsem zpátky na svazích. Těší mě, že lyžování jde tak dobře. Posledních pár měsíců to rozhodně nebylo vždy snadné, ale vzdát se pro mě nikdy nebyla možnost. Na to moc miluji lyžování,“ svěřila se Ortliebová.

Postupovala krok za krokem podle plánu. „To mi pomáhalo zůstat soustředěná a optimistická i v těžších obdobích. Můj cíl je vybojovat si zpět místo ve světové špičce a byl by sen závodit o medaili na domácím mistrovství světa v Saalbachu,“ dodala specialistka na rychlostní disciplíny, která bývá soupeřkou i pro trojnásobnou olympijskou vítězku Ester Ledeckou.

Související témata: