Hlavní obsah

Jelínková do 2. kola obřího slalomu v Söldenu nepostoupila, vede Shiffrinová

Aktualizováno

Adriana Jelínková nepostoupila v úvodním závodu Světového poháru do druhého kola obřího slalomu v Söldenu. Česká lyžařka obsadila 46. místo, na postupující třicítku ztratila 69 setin sekundy. Vede americká hvězda Mikaela Shiffrinová, která v odpoledním druhém kole zaútočí na rekordní 98. výhru v závodech SP.

Foto: Marco Trovati, ČTK/AP

Mikaela Shiffrinová vede v úvodním závodu Světového poháru po prvním kole obřího slalomu v Söldenu

Článek

V minulém ročníku Světového poháru Jelínková v obřím slalomu, který je její hlavní disciplínou, třikrát postoupila do druhého kola a následně bodovala. V Söldenu před rokem dojela na 38. místě, od finálového kola ji dělila sekunda a půl.

Shiffrinová, která v SP může vyrovnat rekordních šest triumfů Rakušanky Annemarie Moserové-Pröllové, se jako jediná dostala pod minutu a šest sekund. Před Alicí Robinsonovou z Nového Zélandu, jež v Söldenu vyhrála před pěti lety, vede o 22 setin. Třetí je Italka Federica Brignoneová, vítězka finálového obřího slalomu uplynulé sezony.

Na startu nakonec chyběla obhájkyně velkého glóbu za celkový triumf ve Světovém poháru Lara Gutová-Behramiová, jež byla v minulém ročníku nejlepší i v hodnocení obřího slalomu. Švýcarská lyžařka krátce před závodem vysvětlila, že se ještě necítí zdravotně stoprocentně v pořádku, neuvedla však, zda to souvisí s problematickým kolenem, nebo s nedávnou chřipkou.