Hlavní obsah

Goggiaová vynechá přípravu v Argentině, Světový pohár ale má v plánu

Hvězdná lyžařka Sofia Goggiaová se nebude po únorovém vážném zranění nohy připravovat s italskou reprezentací na novou sezonu v Argentině. Olympijská vítězka ve sjezdu z Pchjongčchangu 2018 nicméně podle dnešního vyjádření Italské federace zimních sportů (FISI) plánuje, že se do příštího ročníku Světového poháru zapojí.

Foto: Profimedia.cz

Italka Sofia Goggiaová na archivním snímku z předešlé zimy

Článek

FISI uvedla, že si hvězdná soupeřka české lyžařky Ester Ledecké nechá v nejbližší době odstranit součásti, jež jí zpevňovaly nohu po zlomenině holeně a kotníku, kterou utrpěla v tréninku začátkem února. „Následná operace dopadla výborně a Sofia Goggiaová zahájí v nejbližších dnech přípravu na sezonu Světového poháru 2024/25,“ sdělila federace.

Jednatřicetiletá Goggiaová už v létě s tréninkem na sněhu začala, ale podle médií ji trápila bolest v místě kontaktu lyžařské boty s operovanou pravou nohou. Čtyřnásobná nejlepší sjezdařka sezony SP se zranila při tréninku obřího slalomu, na který se chtěla v minulém ročníku soustředit.

Nová sezona začne obřím slalomem v Söldenu 26. října, první sjezd zimy se pojede v polovině prosince v americkém Beaver Creeku.