Hlavní obsah

Krasobruslaři Mrázkovi jsou na Americké brusli sedmí po rytmickém tanci

Krasobruslaři Kateřina a Daniel Mrázkovi jsou na Americké brusli sedmí po rytmickém tanci. Juniorští mistři světa z roku 2023 na úvod Grand Prix útočí na vylepšení loňské osmé příčky. Dělí je 1,66 bodu od čtvrtého místa. Vedou úřadující vicemistři Evropy Lilah Fearová a Lewis Gibson z Británie.

Foto: Český krasobruslařský svaz/Jan Brychta

Čeští krasobruslaři Kateřina a Daniel Mrázkovi na archivním snímku

Článek

Technický panel v rytmickém tanci Mrázkových na hudbu skupiny Beatles dlouho řešil choreografickou sekvenci, kterou nakonec rozpoznal a obodoval hned v úvodu jízdy. Čeští reprezentanti za svůj program dostali o více než dva body méně než před dvěma týdny při vstupu do sezony v Astaně, což je stálo tři pozice v průběžném pořadí. Vzhledem k minimální ztrátě na páry před sebou mohou v neděli ve volném tanci zaútočit na lepší výsledek.

Zaváhání se na první Grand Prix v sezoně nevyhnuli světoví šampioni Madison Chocková a Evan Bates. Partnerka spadla při choreografické sekvenci a domácí favorité jsou průběžně druzí. Na vedoucí Brity ztrácejí 5,68 bodu.

Fearová s Gibsonem předvedli jednoznačně nejlepší rytmický tanec dne, za který dostali 83,56 bodu. Jako jediní překonali osmdesátibodovou hranici.

Americká brusle, závod seriálu Grand Prix v krasobruslení v Allenu:
Sportovní dvojice - konečné pořadí:
1. Miuraová, Kihara (Jap.) 214,23
2. Kamová, O'Shea 201,73
3. Efimovová, Mitrofanov (všichni USA) 191,51
Taneční páry - po rytmickém tanci:
1. Fearová, Gibson (Brit.) 83,56
2. Chocková, Bates (USA) 77,88
3. Davisová, Smolkin (Gruz.) 73,16
...7. MRÁZKOVÁ, MRÁZEK (ČR) 70,09
Související témata: