Hlavní obsah

Výjimečné závody za odměnu! Krčmář synovi radši pořídil sluchátka

Nové Město na Moravě se pomalu plní fanoušky, do Vysočina Areny dorazily přenosové vozy, servisní kamiony a biatlonové týmy. Čtvrtečním mužským sprintem odstartuje čtyřdenní program Světového poháru, který je v mnohém výjimečný.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Michal Krčmář při tréninku ve Vysočina Aréně.

Článek

Pro pořadatele bude generálkou na mistrovství světa, které Česko přivítá za rok. Pro závodníky možností odvet po nedávno skončeném světovém šampionátu v Oberhofu.

Na sobotu se chystá slavnostní ceremoniál s předáním medailí pro českou štafetu žen ze Soči 2014. A hlavně se do arény vracejí diváci, smutný pohled na prázdné tribuny už zůstává jen ve vzpomínkách na covidové období.

Bude to dobrý, věří Gabriela Soukalová českým biatlonistům. Výsledky z MS mi vlily do žil nadějiVideo: Sport.cz

Pro ostřílené závodníky není těžké si vybavit, jaké to je závodit před novoměstským kotlem. „Já mám první zážitek z roku 2013, ten mi zůstane v hlavě na pořád,“ vybavuje si nejzkušenější z českého týmu Michal Krčmář světový šampionát před deseti lety a start biatlonového boomu.

Letos poprvé může ukázat biatlonovou vřavu i desetiměsíčnímu synovi Viktorovi. „Přítelkyně ho sem vezme a uvidíme, jestli vydrží. Máme sluchátka proti hluku a když se mu to nebude líbit, zůstane na penzionu a počká na mě tam,“ usmívá se Krčmář, jehož nejlepším výsledkem z Nového Města na Moravě je čtvrté místo ze sprintu z roku 2020.

„To už je dávno. Ale budu rád, když běžecky navážu na mistrovství světa a uvidíme, jak zvládnu střelnici,“ říká.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Sportovní ředitel českých biatlonistů Ondřej Rybář při tréninku v Novém Městě na Moravě.

Nastupující generace ale zažije domácí kulisu poprvé, třeba kometa sezony Tereza Voborníková dosud mezi dospělými v Novém Městě na Moravě nestartovala. „Tohle je za odměnu,“ nebojí se sportovní ředitel svazu Ondřej Rybář.

„Atmosféra je tu vždy úžasná a každý závodník, který to tady zažije, se bude chtít vrátit na mistrovství světa. Navíc spoustu diváků zažili i teď v Oberhofu, i když v mlze občas nebyli vidět,“ usmívá se.

Vysočina Arena je zatím prosluněná, vstupenky k tratím jsou ještě k dispozici na neděli, na čtvrtek a pátek část zbývá v prodeji i na tribuny.

Sobota je beznadějně vyprodaná i kvůli medailovému ceremoniálu s Gabrielou Soukalovou, Veronikou Vítkovou, Evou Puskarčíkovou a Jitkou Landovou. Byť to bude devět let po samotné štafetě na ZOH v Soči a dopingové diskvalifikaci Rusek pro už bývalé biatlonistky trochu hořko-sladké.

„Není to jako když se vrátíte z olympiády s medailí na krku, ale před takovou kulisou to pořád bude důstojné a snad aspoň částečná satisfakce,“ věří Rybář.

Program SP v Novém Městě na Moravě
Čtvrtek: 16.10 sprint mužů.
Pátek: 16.10 sprint žen.
Sobota: 13.50 stíhačka mužů, 15.45 stíhačka žen.
Neděle: 11.30 smíšená štafeta, 15.15 mix dvojic.
Přímé přenosy vysílá ČT sport.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články