Hlavní obsah

Velká soupeřka Davidové se vážně zranila. Prožívám nejtěžší momenty, přiznává

Nadcházející sezona se pro ni pořádně zkomplikovala ještě dlouho předtím, než vůbec začne. Aktuálně nejlepší polská biatlonistka Kamila Žuková se vážně zranila při tréninku na kolečkových lyžích a na sport musí v nejbližší době zapomenout. Sama závodnice přiznala, že prožívá zatím své nejtěžší okamžiky.

Foto: Profimedia.cz

Polská biatlonistka Kamila Žuková musí na nějaký čas na sport zapomenout.

Článek

O pádu 25leté závodnice v italském středisku Passo di Lavaze už před pár dny informoval ve svém prohlášení polský biatlonový svaz. Podle něj se po prvních lékařských vyšetřeních ukázalo, že zranění nohy je natolik vážné, že závodnice bude vyřazena z tréninku na delší dobu. Nyní se ozvala z nemocničního lůžka i samotná biatlonistka.

„Jsem naživu a v pořádku. Sport je krásný a zároveň nevyzpytatelný i brutální. A to nejen co do výsledků, ale i kvůli zraněním. Bohužel, moje nehoda při tréninku byla tak nešťastná, že jsem musela na operaci, která mě, jak asi tušíte, ´dočasně´ vyřadí z tréninku. Ale vrátím se ještě silnější," rozepsala dvojnásobná juniorská mistryně světa a někdejší velká soupeřka Markéty Davidové z mládežnických kategorií.

„Teď se musím soustředit na rehabilitaci a návrat do kondice, což bude bohužel nějakou dobu trvat, protože po pár týdnech budu muset zpět do nemocnice, kvůli vyndání šroubu. Ano, je to pro mě jeden z nejtěžších okamžiků. Potřebuju čas, abych to vstřebala. Ale mám kolem sebe lidi, kteří mi pomáhají a díky nim už jsem dokonce dokázala z celé situace udělat i vtip," dodala Žuková.

Jejím dosavadním maximem v rámci Světového poháru zatím zůstává šesté místo ze sprintu v Soldier Hollow.

Související témata: