Hlavní obsah

Rána pro světového šampiona v biatlonu. Po pádu utrpěl vážná zranění

Letní příprava přinesla v elitním poli biatlonistů další patálie. Pouhých 24 hodin poté, co ošklivou tréninkovou nehodu hlásil Ital Tommaso Giacomel, přišla podobná informace i z tábora ukrajinské reprezentace. Nepříjemnou nehodu měl i mistr světa Dmytro Pidručnyj.

Foto: Profimedia.cz

Ukrajinský biatlonista Dmytro Pidručnyj při oslavách triumfu na MS v Östersundu.

Článek

„Spadl jsem z kola a přistál jsem na zem hodně nešťastně. Zlomil jsem si loket zrovna v místě, kde mám ještě stopy po předchozím zranění," uvedl v prohlášení pro média zlatý medailista ze stíhacího závodu na MS v Östersundu.

31letý závodník musel pochopitelně přípravu na novou sezonu přerušit. „Podle lékařů mohou rehabilitace trvat měsíc a půl až dva měsíce," prozradil Ukrajinec. Nicméně doufá, že už do dvou týdnů by se mohl postavit na kolečkové lyže a alespoň trochu potrénovat.

„Až budu moct rukou hýbat, můžu trochu pokusit kolečkové lyže. Doktoři říkali, že to možné je. Nechci být bez tréninku tak dlouhou dobu," avizoval rodák z Ternopilu. Musí mu ale být jasné, že do ideální formy se bude dostávat hodně dlouho.

Pidručnyj přitom už zmeškal část přípravy v důsledku předchozí operace kolena, kterou podstoupil v zimě.

To Ital Giacomel vyvázl ze své cyklistické nehody v přípravě přeci jen o něco lépe. Na svém instagramovém účtu sice hlásil, že si nehoda vyžádala na jeho těle sedm stehů a spousty modřin, ale kromě rozbité helmy se jakékoliv fraktuře vyhnul. „Mohlo to dopadnout mnohem hůř," hlásil s úlevou.

Související témata: