Hlavní obsah

Polibky a objetí v cíli. Biatlon má nový super pár

Světový biatlon má nový super pár. Na startu nové sezony se mu daří báječně. A to nejen na trati. Norská reprezentantka Karoline Knottenová a Němec Philipp Nawrath i do médií potvrdili svůj vztah.

Foto: Tt News Agency, Reuters

Norská biatlonistka Karoline Offigstad Knottenová si našla partnera z německé reprezentace.

Článek

Oba zažili parádní úvod do sezony ve švédském Östersundu, kde si oblékli žluté dresy pro průběžně nejlepší závodníky. Nyní jim patří v  pořadí Světového poháru čtvrtá, respektive pátá příčka. Účastníkům závodů neunikla jejich objetí a polibky v cílovém prostoru. Vzájemné vzplanutí rozhodně neskrývali.

„Je to skvělý kluk. Hodně si to spolu užíváme,“ dělila se o své pocity ze soužití s Nawrathem usměvavá Knottenová v rozhovoru pro norskou stanici NRK.

To její partner byl stydlivější. „Bez komentáře,“ mlžil. „Já jsem s tebou ještě nemluvila, tak jsem nevěděla, co jim mám říct,“ vysvětlovala Knottenová, že vše už vyklopila do televize.

„Nic jsme neskrývali, ale ani jsme to nikam nehlásili. Dostávala jsem polibky a objetí v cíli. Takže kdo chtěl vidět, tak si všiml,“ pokračovala.

Rodačka z Tromsö věří, že je výhodou mít partnera z prostředí biatlonu. Oba mají ty nejvyšší ambice, což si často žádá spoustu těžkých rozhodnutí.

„Myslím, že je skvělé mít někoho, kdo tomu rozumí. Jsme si dost podobní. On rozumí mým rozhodnutím a já zase těm jeho. Někdy se ani nemůžeme vidět, protože jsme profesionálové v tom, co děláme. A musíme zůstat soustředění,“ popisovala.

Navíc vzhledem k tomu, že oba jezdí za své země smíšené štafety, dostávají se také do pozice přímých konkurentů. Však se do ní také její krajanky pustily během mixu v Östersundu.

„Philipp byl půl sekundy před Tarjeiem a já jsem vykřikla „jo“. A ostatní na mě vyjeli: ‚Ty zrádkyně.‘ Říkala jsem, že fandím Tarjeiovi, ale oni na mě: ‚Ne, ty fandíš Němcům.‘ ‚Ne já fandím Philippovi a Norsku,‘ řekla jsem,“ prozradila kuriózní historku.

Související témata: