Hlavní obsah

Biatlonový král Bö naznačil konec kariéry. Nejsilnější zážitek už přenechá mladším

Aktualizováno

V posledních letech platí za krále světového biatlonu. Norský fenomén Johannes Thingnes Bö je pětinásobným olympijským vítězem, pětkrát vyhrál i celkové pořadí Světového poháru, a z MS má dokonce dvacet zlatých medailí. Až se ale světový šampionát vrátí do jeho vlasti, na trati už se fanouškům nejspíš nepředstaví.

Foto: Profimedia.cz

Johannes Thingnes Bö už start na domácím MS neplánuje.

Článek

Oslo bude na slavném Holmenkollenu hostit mistrovství světa v roce 2029, což by mohlo aktuálně 31letou hvězdu zastihnout ještě v konkurenceschopné formě. Nicméně mladší ze slavné bratrské biatlonové dvojice naznačil, že na proslulý kopec nad norským hlavním městem už se přijde spíš podívat v roli diváka.

„Jeden z mých nejsilnějších zážitků z MS 2016, kdy jsme s naším dream teamem vyhráli doma zlato. Jsem zvědavý, zda nová biatlonová generace bude za pět let schopna obhájit náš titul,“ napsal Thingnes Bö na svém instagramovém profilu k fotce, na níž pózuje s bratrem Tarjeiem, Ole Einarem Björndalenem a Emilem Hegle Svendsenem po triumfu ve štafetě na MS v Oslu v roce 2016.

„Jsem si jistý, že bude cílem všech (norských) závodníků stát se členem našeho týmu,“ doplnil.

Nicméně domácí MS je určitě obrovským lákadlem a je možné, že si rodák ze Strynu ještě vše rozmyslí. Pět let je ve sportovní kariéře hodně dlouhá doba.

Příští světový šampionát bude pořádat švýcarské Lenzerheide, pak přijdou na řadu olympijské hry, v roce 2027 se ujme organizace estonské Ötepää, od kterého přebere štafetu tradiční středisko v Hochfilzen. Až poté se dočká norské Oslo.