Hlavní obsah

Biatlonovou superhvězdu zadržela policie. Může jí hrozit až pětileté vězení

Kauza kolem poslední vítězky Velkého křišťálového glóbu v biatlonu Julie Simonové je zase o krok dál. Dvojnásobnou mistryni světa podle informací francouzského listu Dauphiné Libéré kvůli podezření z krádeže a zpronevěry zadržela v úterý v Albertvillu policie.

Biatlonistka Julia Simonová

Článek

27letá závodnice byla předvedena k výslechu a následně byla propuštěna na svobodu.

Aféra už se táhne řadu měsíců, na veřejnost se ale dostala až letos v létě, kdy francouzský sportovní list L´Equipe přišel s informací, že Simonová čelí hned dvěma podezřením z krádeže peněz z kreditních karet, které patřily členům národního týmu. Jednou z obětí je olympijská šampionka Justine Braisazová-Bouchetová, druhým okradeným pak má být jeden z členů realizačního týmu.

Nejde přitom o nijak závratné částky. Podle informací z francouzských médií jde o nizké jednotky tisíc eur.

Simonová se už dříve do médií nařčením z krádeží ze strany reprezentačních kolegů bránila s tím, že naopak ona sama se cítí být obětí.

„Je pravda, že ty kreditní karty byly použity k nákupům mým jménem, ale já sama jsem oběť. Moje jméno bylo využito bez mého vědomí. Takže jsou oběti a já jsem jednou z nich. Myslím, že mi byla ukradena moje identita. Už jsem podala žalobu,“ uvedla nedávno Francouzka v rozhovoru pro listy Le Dauphiné a L'Équipe.

Nyní si tedy její verzi vyslechla i policie. Její právník France Bleu pro Le Dauphiné uvedl, že jeho klientka nyní „cítí úlevu, že mohla být vyslechnuta a celou věc vysvětlit. Jakoukoliv vinu nadále odmítá.“

Pokud bude Simonová ze zmíněných skutků policií obviněna, hrozí jí podle francouzských médií trest ve výši peněžité pokuty 375 000 eur a až pěti let vězení.

Související témata: