Hlavní obsah

Biatlon může ztratit výraznou tvář. Wiererová má jasno o konci kariéry

Hrozí ženskému biatlonu, že přijde o jednu z nejvýraznějších tváří? Čtyřnásobná mistryně světa a dvojnásobná celková vítězka Světového poháru Dorothea Wiererová už několikrát naznačila, že se konec její kariéry blíží. Nyní ale fanouškům poprvé konkrétněji prozradila, jak to s jejími dalšími závodními plány je.

Foto: Profimedia.cz

Dorothea Wiererová už má plán, jak naloží se zbytkem kariéry

Článek

Jasné je, že 33letá Tyrolanka nastoupí do nadcházející sezony 2023/24. Ta bude podle jejích slov zásadním milníkem.

„Bylo by skvělé zúčastnit se olympiády v roce 2026, ale zároveň si uvědomuji, že jsem dosáhla svých limitů. Nechci závodit jen pro účast samotnou. Tahle sezona bude pro mě křižovatkou. Buď v roce 2024 skončím, nebo budu pokračovat až do roku 2026. Nedávalo by smysl končit sezonu před olympiádou,“ prozradila své plány v rozhovoru pro list La Stampa.

V něm zároveň odmítla možnost, že by kariéru ukončila a před domácími olympijskými hrami se vrátila zpět na scénu. „Jakmile jednou skončím, už se nevrátím,“ má jasno.

Přestože má Italka na svém kontě hromady medailí, ta nejcennější z olympijských her jí ve sbírce chybí. Má „jen“ tři bronzy z olympiád v Soči, Pchjončchangu a Pekingu.

Před Wiererovou se nyní otevírají nové možnosti, protože v poslední době jí notně zeštíhlela konkurence. Její velké soupeřky Denise Herrmannová-Wicková, Marte Olsbuová Röiselandová a Tiril Eckhoffová už své kariéry ukončily.

Související témata: