Hlavní obsah

Plážoví volejbalisté Šépka a Sedlák končí na ME ve čtvrtfinále

Aktualizováno

Plážoví volejbalisté Jakub Šépka a Jiří Sedlák skončili na mistrovství Evropy v Nizozemsku ve čtvrtfinále. Čeští reprezentanti dnes v Haagu podlehli jednoznačně 15:21 a 12:21 favorizovanému domácímu páru Steven van de Velde, Matthew Immers, konečným pátým místem nicméně zaznamenali největší úspěch své společné kariéry.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Čeští beachvolejbalisté Jakub Šépka (vlevo) a Jiří Sedlák na turnaji v Ostravě. Archivní foto

Článek

Dvaadvacetiletý Šépka a o dva roky starší Sedlák spolu hrají od závěru minulého roku a na mistrovství Evropy se dostali na poslední chvíli po odhlášení mistrů světa Ondřeje Perušiče a Davida Schweinera, které vyřadil koronavirus. Na turnaji si připsali čtyři výhry, v boji o semifinále už ale nestačili na čtvrtou nasazenou dvojici nizozemských olympioniků.

„Někdy máte dobrý den, někdy trošku horší. Ale snažili jsme se předvést co nejlepší výkon a dneska to holt nevyšlo. Holanďani byli silní a suverénní a určitě si vyhrát zasloužili,“ uvedl na facebooku Šépka.

Van de Velde s Immersem měli zápas pod kontrolou od samotného úvodu. V prvním setu se ujali vedení 6:2, které mladí Češi ještě dokázali zkorigovat, ale nepřiblížili se víc než na dva body. Za stavu 20:15 pak Immers tvrdou smečí proměnil druhý setbol a také třetí set mezi těmito dvěma páry skončil výhrou 21:15 Nizozemců, kteří stejným skóre porazili Čechy na červnovém turnaji v Ostravě.

V úvodu druhé sady svitla českým beachvolejbalistům naděje poté, co se dostali do vedení 4:2, ale domácí hráči sérií šesti bodů otočili na 8:4 a poté už jen zvyšovali náskok. Třetí mečbol proměnil Van de Velde, jenž vytloukl blok Sedláka, jehož horší pohody především v druhém setu Nizozemci využívali.

„Poté, co nás porazili v Ostravě, tady potvrdili, že na ně ještě nemáme recept. Jak oni dneska neudělali žádnou chybu, tak myslím, že jsme my, a hlavně já, z celého hřiště všechny chyby vyžrali,“ řekl Sedlák. „Ale dopadli jsme na nádherném a řekl bych i vysněném pátém místě,“ dodal.

Páté místo na ME obsadily také Barbora Hermannová a Marie-Sára Štochlová, jež vypadly ve čtvrtfinále v pátek.

Mistrovství Evropy v plážovém volejbalu v Haagu:
Muži – čtvrtfinále:
Van De Velde, Immers (4-Niz.) – ŠÉPKA, SEDLÁK (22-ČR) 2:0 (15, 12)
Související témata: