Hlavní obsah

Perušič se Schweinerem jsou ve Starých Jablonkách i přes skreč v osmifinále

Aktualizováno

Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem smetli na úvod turnaje Pro Tour Challenge ve Starých Jablonkách Brazilce Vitora Felipeho a Renata 21:11, 21:14. Večerní zápas o vítězství ve skupině s domácí dvojicí Piotr Kantor, Jakub Zdybek se úřadující mistři světa rozhodli s jistotou postupu do sobotního osmifinále skrečovat, aby pošetřili síly a neriskovali zranění.

Foto: OBO 2023/Vlastimil Vacek, Sport.cz

David Schweiner (vlevo) a Ondřej Perušič na archivním snímku

Článek

Perušič se Schweinerem v první sadě proti Brazilcům dominovali a získali ji desetibodovým rozdílem. Druhý set byl vyrovnaný do stavu 11:11, pak si ale Češi díky sedmibodové šňůře vypracovali rozhodující náskok. Turnajové sedmičky částečně oplatily soupeřům prohru z předloňského 1. kola MS v Římě, od které se Vitor Felipe s Renatem odrazili až ke stříbru.

„Po dlouhé době jsme konečně předvedli velmi dobrý výkon, dařilo se nám ve všech herních činnostech,“ řekl ČTK Perušič. „S Brazilci jsme dosud měli nepříznivou bilanci 1:2 včetně velmi bolestivé porážky na mistrovství světa v Římě. V posledním roce šli výkonnostně dolů, určitou roli možná hraje i ztráta motivace, protože už nemají šanci na olympiádu. Nicméně pořád je to tým, který je velmi nebezpečný, a jakmile mu dáte šanci, tak je schopen vás hodně potrápit,“ doplnil.

Turnaj nižší kategorie Challenge je generálkou na Pro Tour Elite v Ostravě, který začne ve středu. Zbývající čtyři české páry včetně Barbory Hermannové s Marií-Sárou Štochlovou vypadly ve Starých Jablonkách v kvalifikaci.

Turnaj Pro Tour Challenge v plážovém volejbalu v Starých Jablonkách (Polsko):
Muži:
Skupina F:
Perušič, Schweiner (7-ČR) – Vitor Felipe, Renato (18-Braz.) 2:0 (11, 14)
Kantor, Zdybek (6-Pol.) – Perušič, Schweiner 2:0 skreč