Hlavní obsah

Mužskou beachvolejbalovou reprezentaci povede i nadále Ital Tomatis

Mužskou reprezentaci plážových volejbalistů bude mít i v dalším olympijském cyklu na starosti italský trenérský tým v čele s Andreou Tomatisem, který loni v říjnu dovedl Ondřeje Perušiče s Davidem Schweinerem k historickému titulu mistrů světa. Svaz na svém facebookovém účtu oznámil, že s Tomatisem i kondičním trenérem Valeriem Vaccarem prodloužil smlouvu. Perušič se Schweinerem se chtějí o případném pokračování rozhodnout až po olympijských hrách v Paříži.

Foto: OBO 2023/Vlastimil Vacek, Sport.cz

David Schweiner (vlevo) a Ondřej Perušič na ilustračním snímku.

Článek

„Dosud to byla úspěšná spolupráce a těším se na další čtyři roky,“ řekl Tomatis. „Prvotním cílem je dostat Ondřeje s Davidem do formy na olympiádu. Začátek sezony byl všelijaký, ale teď jsou oba ve stále lepší formě. Chceme, aby v Paříži předvedli co nejlepší výkon,“ doplnil šestačtyřicetiletý kouč.

Tomatis i s kolegy spolupracuje s Perušičem a Schweinerem osm let. Po předchozích hrách v Tokiu se všichni zapojili do svazového projektu, v jehož rámci se s českými jedničkami připravuje několik dalších talentovaných domácích dvojic.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.