Hlavní obsah

Rána pro české mistry světa. Po olympiádě se museli odhlásit z ME

Beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner se kvůli pozitivnímu testu na covid na poslední chvíli odhlásili z mistrovství Evropy, které od úterý do neděle budou hostit nizozemská města Haag, Apeldoorn a Arnhem. Čeští olympionici, kteří na právě skončených hrách v Paříži obsadili dělené deváté místo, to oznámili na svém instagramovém účtu.

Foto: Louisa Gouliamaki, Reuters

Beachvolejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner

Článek

„Na mistrovství Evropy se za pár dnů neukážeme, protože jsme se včera otestovali pozitivně na covid a jsme nemocní,“ uvedly české jedničky.

V soutěži je nahradili Jakub Šépka s Jiřím Sedlákem, kteří doplnili Barboru Hermannovou s Marií-Sárou Štochlovou, Miroslavu Dunárovou s Danielou Mokrou a Tomáše Semeráda s Janem Dumkem.

Šampionát se koná jen pár dnů po skončení olympijského turnaje, i proto nakonec nepřijedou ani další přední páry v čele se čtyřnásobnými mistry Evropy, Nory Andersem Molem a Christianem Sörumem. Nechybí naopak vítězové posledních dvou ročníků a novopečení olympijští šampioni, Švédové David Ahman s Jonatanem Hellvigem stejně jako jejich fináloví soupeři z Paříže, Němci Nils Ehlers a Clemens Wickler.

Na loňském ME ve Vídni startovaly rovněž čtyři české dvojice. Dunárová s Mokrou obsadily deváté místo stejně jako Schweiner s Tadeášem Trousilem, který v elitním českém páru nahradil zraněného Perušiče. Hermannová se Štochlovou i Šépka se Semerádem byli sedmnáctí.