Hlavní obsah

Beachvolejbalisté Hermannová se Štochlovou i Perušič obhájili domácí titul

Aktualizováno

Plážové volejbalistky Barbora Hermannová a Marie-Sára Štochlová porazily ve finále mistrovství republiky Miroslavu Dunárovou s Danielou Mokrou 22:20, 17:21, 15:11 a obhájily titul. Během šampionátu v Praze na Ládví ztratily olympioničky set až v souboji o zlato mezi dvěma nejvýše nasazenými týmy. Mezi muži si pátý triumf připsal Ondřej Perušič, jenž při nemoci tradičního spoluhráče Davida Schweinera zdolal s Tadeášem Trousilem 2:1 na sety Matyáše Džavoronoka s Janem Dumkem.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Marie-Sára Štochlová a Barbora Hermannová

Článek

„Strašně moc si toho vážím, na mistrovství republiky je to asi můj nejcennější výsledek. Zvládli jsme tři opravdu těžké zápasy, navíc letos byla startovní listina hodně vyrovnaná a myslím, že mistrovství republiky bylo hodně kvalitní,“ řekl ČTK Perušič, jenž se pátým titulem dotáhl na Přemysla Kubalu a Petra Beneše. Úspěšnější je pouze osminásobný šampion Igor Stejskal.

V koncovce prvního setu ženského finále Dunárová s Mokrou třemi body v řadě vyrovnaly, ale sadu ukončil blok Hermannové. Ve druhé brněnské hráčky brzy získaly náskok, který už s přehledem udržely. Tie-break byl vyrovnaný do stavu 9:9, pak už dominoval zkušenější pár. Hermannová získala už čtvrtý domácí titul, Štochlová třetí.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Barbora Hermannová a Marie-Sára Štochlová

„Jsem ráda, že to bylo vyhrocené. Věděly jsme, že poté, co jsme holkám v Brně nandaly, přijde nějaká reakce. Vypadalo to, že měly vzrůstající tendenci a jejich herní sebevědomí stoupalo. Navíc to bylo jejich první finále, takže hrály bez nějakých velkých očekávání a užívaly si to,“ řekla Hermannová.

Ta minulý týden spolu se Štochlovou v utkání o třetí místo na turnaji Pro Tour Futures v Brně zdolala Dunárovou s Mokrou snadno ve dvou setech. Dnešní zápas byl ale výrazně vyrovnanější a rozhodl až závěr tie-breaku, který lépe zvládly favoritky.

„Hezky jsme tam v obraně čaply pár balonů, které jsme následně složily, což se nám v Brně v semifinále s Brazilkami Julianou a Carol nedařilo. Tady jsme to dvakrát proměnily a dodalo nám to sebevědomí do koncovky. Šlo cítit, že jsme do toho zažrané a že chceme obhájit,“ uvedla Hermannová.

Perušič s Trousilem vyhráli vyrovnaný první set 21:19, druhý získali poměrem 21:17 zkušený Dumek s Džavoronokem. V tie-breaku nasazené jedničky brzy odskočily a v závěru náskok i díky dvěma úspěšným Perušičovým útokům na druhou zvýraznily na 15:10. Pražští beachvolejbalisté zvládli v play off i třetí zkrácený set.

„Myslím, že náš výkon postupně gradoval. Ve všech zápasech jsme vždycky začali dobře a potom jsme postupně polevovali, ale vyšlo nám to. Je to nejhezčí završení téhle spolupráce,“ řekl Trousil, jenž na mistrovství republiky vylepšil předloňské stříbro.

Mistrovství ČR v plážovém volejbale v Praze-Ládví:
Muži:
Finále:
Perušič, Trousil - M. Džavoronok, Dumek 2:1 (19, -17, 10),
o 3. místo:
Ježek, Waber - Semerád, Štoček 2:0 (17, 15).
Ženy:
Finále:
Hermannová, Štochlová - Dunárová, Mokrá 2:1 (20, -17, 11),
o 3. místo:
Černá, Lorenzová - Frommová, Marcelová 2:0 (18, 9).