Hlavní obsah

Havelková po svatbě odletěla na exotickou cestu bez manžela

České volejbalistky odletěly do filipínské metropole, aby v Manile už v pátek v 9 hodin ráno našeho času rozehrály Challenger Cup proti Argentině. Ještě před odletem ale nejzkušenější z reprezentantek Helena Havelková stihla svatbu.

Foto: ČVS/Pavel Netolička

Volejbalistka Helena Havelková na archivním snímku

Článek

Ve filipínské metropoli bude osm celků bojovat o místenku do světové Ligy národů, přičemž reprezentační výběr se do této kvalifikace dostal díky stříbru z letní Evropské ligy. Argentinky jsou na sedmnácté pozici světového žebříčku sousedkami českých žen a naposledy se s nimi střetly na předloňském MS volejbalistek, kde národní tým prohrál 1:3.

„Připravovali jsme děvčata velmi detailně. Máme soupeřkám co vracet, klíčové bude zastavit jejich smečařky z kůlu a přelstít silný blok. Určitě nechceme letět takovou dálku kvůli jedinému utkání,“ soudí trenér Jannis Athanasopulos, jenž má v sestavě všechny medailistky z nedávné Evropské ligy. „Věřím, že budeme silný tým,“ dodává.

„Teprve když dokážeme porazit jednoho z nejtěžších soků Argentinu, můžeme začít myslet na další krok,“ shrnuje české ambice kapitánka Michaela Mlejnková. Případnými dalšími soupeřkami českých žen by byly vítězky duelu mezi domácími Filipíny a Vietnamem, v druhé části pavouka pak figurují Belgie, Švédsko, Keňa a Portoriko.

„Bude i hodně záležet na tom, jak rychle po dlouhém letu zregenerujeme a jak budeme připravené,“ dodává Helena Havelková, která se v sobotu vdala za německého univerzála Györgyho Grozera. „Nebyla jsem z toho ani nervózní, měli jsme skvělou svatební koordinátorku a zvládnu i to, že se mi vstup do manželství kříží s reprezentačními povinnostmi,“ usmívá se volejbalistka.

„Místo exotické svatební cesty letím na Filipíny se spoluhráčkami, bez manžela, který se s reprezentací své země chystá na olympiádu do Paříže,“ přibližuje. Na určité odloučení už jsou oba špičkoví volejbalisté zvyklí. „Když jsem letos hrála pět měsíců ligovou soutěž v Portoriku, tak jsme se celou dobu neviděli. Byli jsme šťastní, že jsme našli vůbec termín svatby, ale volejbal nebudeme dělat do nekonečna a těší mě, že se naše životní cesty spojují,“ říká Havelková.

Související témata: