Hlavní obsah

Zvýšená hladina Vltavy si vynutila změny v závodech SP ve vodním slalomu v Troji

Kvůli zvýšené hladině Vltavy bude Světový pohár ve vodním slalomu v pražské Troji o den kratší. Upravený program začne až v pátek a skončí v neděli. ČTK to řekl ředitel organizačního výboru Jiří Rohan.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

„Na trati se nyní dá trénovat omezeně. Spodní část je zatopená,“ uvedl Rohan. „Ve středu má být stejný průtok, ve čtvrtek se sníží. V pátek už by se měla odhalit spodní část trati, takže to bude pro závod použitelné,“ řekl dvojnásobný stříbrný olympijský medailista na deblkanoi.

Druhý díl Světového poháru měl odstartovat ve čtvrtek odpoledne kvalifikacemi kajakářů a kajakářek. Místo toho se začne závodit v pátek ve 14 hodin. „Pojede se pouze jedna kvalifikační jízda, z které postoupí deset nejlepších do finále,“ uvedl Rohan. Upravený program představí organizátoři ve středu na plánované tiskové konferenci.

O víkendu se uskuteční také kvalifikace a vyřazovací jízdy v nové olympijské disciplíně kayakcrossu, v němž se bude bojovat o poslední místa na hrách v Paříži. Do Troji je přihlášeno téměř 400 lodí z 48 zemí.

Vysoká voda zkomplikovala vodním slalomářům i nedávné mistrovství Evropy v Lublani, kde se kvůli tomu rovněž měnil program. O uplynulém víkendu se museli s vysokým průtokem vody ve Vltavě vypořádat veslaři na tradičních Primátorkách.