Hlavní obsah

Sjezdaři na divoké vodě přidali na MS další tři stříbra

Druhý den na světovém šampionátu ve sjezdu na divoké vodě ve Španělsku přinesl české výpravě další tři stříbrné medaile. Na úterní druhá místa z individuálních závodů C1 a C2 na klasické trati na dnes navázaly hlídky, druhá místa obsadili singlkanoisté, singlkanoistky a deblkanoisté.

Foto: FB:olorenc, Facebook

Český kanoista Ondřej Rolenc

Článek

Kanoista Ondřej Rolenc, který už ve středu skončil dvakrát stříbrný, spolu s Matějem Vaňkem a Matoušem Beierem prohráli o pouhých 77 setin s Francouzi. „Sedm desetin od titulu zamrzí, ale jsme spokojení,“ uvedl na svazovém webu Rolenc, jenž se pak podílel i na stříbru v závodě 3×C2. Opět jel v lodi s Danielem Suchánkem, další posádky tvořili Vaněk s Karlem Rašnerem a Adam Ondřich se Samuelem Vejnarem, i v tomto případě triumfovali Francouzi.

Také kanoistky Anna Retková, Marie Němcová a Jana Střílková nestačily pouze na trio z Francie. „Udělaly jsme hned na začátku závodu opravdu velkou chybu v komunikaci a kvůli tomu jsme o titul ani neměly šanci bojovat. Druhé místo je super výsledek, ale osobně mě hodně mrzí, že jsme se k Francii časově ani nepřiblížily,“ komentovala Němcová ztrátu téměř 22 sekund.

V pátek bude MS pokračovat kvalifikacemi ve sprintu, na které naváže sobotní finále a sprintový závod týmů.

Související témata: