Hlavní obsah

Seemanová bude na ME útočit na čtvrtou medaili

Plavkyně Barbora Seemanová bude na mistrovství Evropy útočit na čtvrtou medaili. Po titulech na kraulařské stovce a dvoustovce a bronzu z polohového závodu na 200 metrů postoupila také do finále závodu na 400 metrů volný způsob. Finále stejné disciplíny v závěrečný den šampionátu v Bělehradě poplave i Ondřej Gemov.

Foto: Novak Djurovic, Reuters

Plavkyně Barbora Seemanová.

Článek

Seemanová zatím proměnila v medaili každou svoji disciplínu a v dnešní rozplavbě předvedla čas 4:16,55 minuty, což jí stačilo na šesté místo. Byla zhruba o třináct sekund pomalejší než při nedávném českém rekordu v Londýně, ale do finále se dostala s přehledem.

To Gemov poslední, osmou postupovou příčku uhájil jen o 38 setin sekundy před Jovanem Lekičem z Bosny a Hercegoviny. Výkonem 3:53,11 zůstal zhruba sekundu a půl za osobním maximem. Další český reprezentant Michal Judickij obsadil 19. příčku za čas 4:00,70.

Finálový blok v Bělehradě dnes začne už v 18:10, tedy o dvacet minut dříve než obvykle. V jeho úvodu se totiž poplave mužský závod na 1500 metrů volným způsobem, který pořadatelé v sobotu kvůli špatnému počasí odložili.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.