Hlavní obsah

Nechutný nález v lodi. Co se na svazu děje, je už za čárou, píše olympionička

Má za sebou povedenou sezonu. Mohla by odpočívat, ale nedalo jí to a chtěla si zatrénovat. Když ale slovenská kajakářka Eliška Mintálová, jež se představila i na nedávno skončené olympiádě v Paříži, dorazila ke svojí lodi, zažila šok. Stala se obětí nechutného útoku, o kterém se rozepsala na svém instagramu.

Foto: Profimedia.cz

Slovenská kajakářka Eliška Mintálová na olympiádě

Článek

Ve svých pětadvaceti letech už má toho dost za sebou. Zúčastnila se třeba dvou olympijských her, na obou obsadila shodně deváté místo. Jak ale sama vodní slalomářka po hrách přiznala, letos očekávala o dost lepší výsledek. „Musím říct, není 9. (Tokio) jako 9. (Paříž) místo. Byla jsem připravena velmi dobře, po fyzické, mentální, ale i technické stránce. Od Tokia jsem udělala velký posun vpřed,“ shrnula na instagramu své představení pod pěti kruhy.

Udělejme střih o několik týdnů vpřed. Mintálová, která má již po sezoně, se vypravila do tréninkového areálu Čunovo. „I když jsem ukončila sezonu, pořád mám chuť trénovat na vodě. Dnes jsem přijela do Čunova a málem se pozvracela,“ naznačila, že na ni čekalo nemilé překvapení.

Foto: Eliška Mintálová

Slovenská kajakářka Eliška Mintálová se stala terčem nechutného útoku

Když totiž dorazila ke své lodi byla znechucená, nechápala, co se stalo. „Někdo mi nach*al do lodi. Věděla jsem, že to, co se u nás na svazu děje, je hluboko za čarou, ale tohle je strašně dětinské. Fakt nechutné,“ vyťukala rozhořčená Mintálová.

Kdo za útokem stojí, či co bylo motivací onoho ataku, dosud známo není. Slovenské úspěšné kajakářce se dostává podpory ze všech stran. Novinář Peter Bárdy, který příspěvek také sdílel, ironicky poznamenal. „Když jednou budou historici zkoumat, co jsme byli zač, tohle bude také zajímavý moment, jak jsme se chovali k olympioničkám.“

Související témata: