Hlavní obsah

Na ME v rychlostní kanoistice do 23 let získali Češi další dvě zlaté medaile

Další dvě zlaté medaile vybojovala česká výprava na mistrovství Evropy juniorů a závodníků do 23 let v rychlostní kanoistice. V Bratislavě zvítězil ve starší kategorii na pětisetmetrové trati deblkajak Michal Kulich, Jakub Remuta a posádka čtyřkajaku Barbora Betlachová, Kateřina Zárubová, Štěpánka Sobíšková, Adéla Házová.

Foto: Profimedia.cz

Český čtyřkajak na archivním snímku

Článek

Betlachová dnes ve slovenské metropoli získala ještě dvě stříbra: druhá dojela na pětistovce ve finále závodu K1 i v deblkajaku se Zárubovou. Tam jim k titulu chybělo necelých devět setin sekundy.

O další stříbro se postaral juniorský kanoista Ondřej Vísner na dvoustovce, bronzy přidali na kanoi ve třiadvacítce Denisa Řáhová a Jiří Minařík. V medailovém pořadí zemí se před českou výpravu, která na ME vyhrála čtyři závody, dostaly jen Maďarsko a Ukrajina.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.