Hlavní obsah

Kneblová skončila těsně pod stupni vítězů

Aktualizováno

Tereza Kneblová obsadila na Světovém poháru ve vodním slalomu v Ivree čtvrté místo v kayakcrossu. Finále vyhrála britská slalomářka Mallory Franklinová, na dalších místech za ní dojely olympijské medailistky z Paříže Britka Kimberley Woodsová a Noemie Foxová z Austrálie.

Foto: Český svaz kanoistiky

Tereza Kneblová při kayakcrossu na Světovém poháru v Ivree

Článek

Kneblová postoupila do finále kayakcrossu i na červnových závodech SP v Praze a Krakově. V Troji sice dopádlovala do cíle na prvním místě, ale kvůli chybnému projetí branky ji rozhodčí zařadili na čtvrtou pozici. V Polsku byla o týden později druhá.

Třebaže jednadvacetiletá česká kajakářka tentokrát na medailové umístění nedosáhla, hodnotila italský závod pozitivně. „Další finále se počítá a já jsem byla opravdu nadšená, že jsem mohla stát na startu v takovém obsazení. Bylo to super. Vím, že na to technicky ještě nemám, ale myslím, že když na tom zapracuji, tak se to může do budoucna ještě zlepšit,“ řekla Kneblová na webu kanoe.cz.

Jakub Krejčí, Kateřina Beková a Veronika Vojtová skončili v Ivree ve čtvrtfinále. Vít Přindiš, stejně jako Kneblová druhý v červnovém kayakcrossu v Krakově, vypadl v osmifinále, olympijský finalista Lukáš Rohan se do vyřazovacích jízd pro 32 nejrychlejších vodáků z kvalifikace nedostal.

Kneblová je v průběžném pořadí kontaktní disciplíny druhá, Bekové patří před finálovým závodem SP třetí místo. „Snažila jsem se, aby tam byla ještě nějaká šance, ale holky zajely všechny protivody hodně dobře. Myslím, že ten výkon nebyl špatný, jen to na soupeřky ještě nestačí. Závody jsem si opravdu užila, jsem ráda za další finále a uvidíme, co přinese poslední závod,“ dodala Kneblová.

Mužské finále vyhrál britský kajakář Jonny Dickson. Závěrečný závod SP začne ve čtvrtek ve španělském středisku Seu d'Urgell.

Vodní slalom

Světový pohár v Ivree (Itálie) - kayakcross:

Muži:

1. Dickson (Brit.), 2. Adisson (Fr.), 3. Leaver (Brit.), …14. Krejčí vyřazen ve čtvrtfinále, 25. Přindiš vyřazen v rozjížďce, 34. Novák, 45. Rohan (všichni ČR) oba vyřazeni v kvalifikaci.

Ženy:

1. Franklinová, 2. Woodsová (obě Brit.), 3. N. Foxová (Austr.), 4. T. Kneblová, …9. Beková, 13. Vojtová obě vyřazeny ve čtvrtfinále, 34. M. Satková (všechny ČR) vyřazena v kvalifikaci.