Hlavní obsah

Kajakář Krejčí vyjel v Praze bronz, Prskavec a Přindiš do finále neprošli

Kajakář Jakub Krejčí obsadil třetí místo ve Světovém poháru ve vodním slalomu v pražské Troji a jsou to v této soutěži vůbec jeho první stupně vítězů. Jeho slavnější reprezentační parťáci Prskavec a Přindiš do desetičlenného finále nepostoupili. Mezi kajakářkami vyhrála Francouzka Emma Vuittonová, pro kterou to byl první triumf ve Světovém poháru. Nejlepší Češkou byla šestá Antonie Galušková.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Kajakář Jiří Prskavec při závodě Světového poháru v Praze.

Článek

Kvůli vysokému průtoku vody byl program Světového poháru v Praze osekán, spojila se kvalifikace a semifinále do jedné soutěže. V kategorii kajakářů vyhrál Ital Giovanni de Gennaro, druhý byl Polák Mateusz Polaczyk a třetí český reprezentant Jakub Krejčí se ztrátou 2,28 vteřiny.

„„Ta medaile nepatří jen mně, ale všem, kteří dneska přišli. A taky trenérovi a rodině, kteří při mě stojí na cestě dál. V cíli jsem byl hodně nervózní, čekal jsem do poslední chvíle, protože jsem věděl, že tam byla chyba, která mě tu medaili mohla stát. V poslední době se mi moc nedařilo, doufám, že jsem to prolomil a bude to už jen podle mých představ,“ řekl Krejčí.

Jiří Prskavec, který je v plné olympijské přípravě, nepostoupil i kvůli 50vteřinové penalizaci za neprojetí branky číslo 13 z kvalifikace. „Pocitově tam byly dvě chyby. Je to moje premiéra, ještě se mi nikdy nestalo, abych tady nepostoupil do finále. Mohlo to bt mé 13. finále a chybu jsem udělal na 13. brance, tak mi asi nebylo přáno. Doufám, že si to vybírám a že když jsem to odjel dnes víc tréninkově, tak se to projeví někde jinde,“ uvedl Prskavec, který už má olympijskou nominaci.

Mezi finálovou desítku se neprobil ani Vít Přindiš. Byť pro něj to hlavní přijde v neděli, kdy se bude rvát o olympijskou nominaci v disciplíně kajakkros. „Nebyla to optimální jízda, nemám z ní dobrý pocit. Kdybych jel druhou jízdu, možná bych si zlepšil náladu,“ řekl České televizi.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Kajakářka Gabriela Satková v Praze.

Ve finále kajakářek mělo Česko hned trojí zastoupení. Nejlepší byla šestá Antonie Galušková: „Kdybych si nešťouchla, mohla jsem mít svou první seniorskou medaili, ale je to sport.“

Bez šťouchu by dokonce vyhrála, tak nabité finále bylo.

Osmá byla Gabriela Satková, která ale na olympiádu míří ve své silnější kategorii kanoistek. „Tohle byl doplněk. Snažila jsem se do toho jít naplno, někde to vyšlo, někde ne. Chyby se staly. Mohu být spokojená.“

Desátá skončila Kateřina Beková, pro kterou to byla v seniorské kategorii premiéra ve finále Světového poháru. Zvítězila Francouzka Vuittonová, druhá byla zkušená Australanka Foxová a třetí Němka Funková.

V sobotu a v neděli Světový pohár pokračuje dalšími závody.