Hlavní obsah

Chaloupka nestačil pouze na jednoho soupeře

Kanoista Václav Chaloupka byl druhý v dnešní kvalifikaci Světového poháru ve vodním slalomu v italské Ivree. Ze čtvrtého místa postoupil do sobotního semifinále Jiří Prskavec a ze sedmé pozice Lukáš Rohan. Uspěly i všechny české kanoistky. Odpolední semifinále a finále kajakářských kategorií pořadatelé kvůli nepříznivému počasí odložili na sobotu.

Foto: Profimedia.cz

Václav Chaloupka se pere s divokou vodou.

Článek

Mistr světa z roku 2021 Chaloupka po čisté kvalifikační jízdě nestačil jen na Julese Bernardeta z Francie. Bez penalizace zvládli kvalifikaci i jeho reprezentační kolegové a s přehledem postoupili.

Z českých kanoistek si nejlépe vedla devátá Martina Satková. Tereza Kneblová obsadila se dvěma trestnými sekundami třináctou příčku. Olympionička a úřadující vicemistryně Evropy Gabriela Satková ztratila na nejrychlejší Emanuelu Luknárovou ze Slovenska přes 25 sekund, ale i tak jako poslední třicátá proklouzla do semifinále.

Kvalifikace byla kvůli špatnému počasí jen jednokolová a odpoledne se na trati v Ivree nebude závodit vůbec. Všechna čtyři semifinále a finále závodů v klasickém vodním slalomu se tak uskuteční v sobotu. „Od dnešního rána fouká poměrně silný, čerstvý vítr. Odpolední program byl nakonec zrušen a přesunut na zítra. Zítra se dopolední program pojede v původním formátu. Kanoisti odjedou semifinále a finále, odpoledne potom pojedou kajakáři semifinále a finále,“ uvedl v nahrávce pro média šéftrenér české reprezentace Jiří Prskavec starší.

Jeho syn tak bude v sobotu startovat v obou kategoriích podobně jako Gabriela Satková, která rovněž kombinuje kánoi a kajak. V neděli by program v Ivree měl uzavřít kayakcross.