Hlavní obsah

Bývalému australskému veslaři byly ukradeny olympijské medaile

Bývalému australskému veslaři Drewovi Ginnovi ukradli z auta jeho čtyři olympijské medaile včetně tří zlatých. Informoval o tom server Insidethegames. Policie v Melbourne zatkla sedmačtyřicetiletého muže, který je z vyloupení Ginnova vozu podezřelý, ale cenné kovy u něj nenašla.

Foto: Profimedia.cz

Drew Ginn (vpravo) přišel o čtyři olympijské medaile.

Článek

Devětačtyřicetiletý Ginn patří k nejúspěšnějším australským olympionikům v historii. Poprvé byl členem zlaté čtyřky bez kormidelníka v Atlantě 1996 a jeho kariéra pod pěti kruhy trvala dalších šestnáct let. Hry v Sydney sice ze zdravotních důvodů vynechal, ale v Aténách 2004 a Pekingu 2008 usedl do vítězné párové čtyřky. V Londýně 2012 byl stříbrný se čtyřkou bez kormidelníka.

Medaile nechal v autě zaparkovaném před školou, které mu vykradli. Vedle medailí zmizela i GoPro kamera, sluchátka a neopren. „Auto bylo úplně vybrakované, hodně věcí bylo zničeno. Muselo se to stát během pěti minut,“ poznamenal Ginn pro místní rozhlasovou stanici. „Medaile byly velmi cenné pro rodinu a přátele, ale nedají se pojistit,“ doplnil.

Doufá, že o ně nepřišel nadobro. „Vím, že se jiné medaile v minulosti vrátily, takže doufáme, že se to stane i v tomto případě,“ řekl. Policie zveřejnila fotografii medailí a vyzvala občany, aby informovali úřady, pokud by si jich všimli v zastavárně nebo na internetu.

Související témata: