Hlavní obsah

Konec velké lásky. Český zlatý olympijský pár se definitivně rozešel

Chvilku to vypadalo na přeslazený hollywoodský příběh, kdy bývalé partnery znovu spojí zisk zlaté olympijské medaile a jejich vztah bude pokračovat. Teď je však všem spekulacím konec. Podle informací deníku Blesk se hvězdný tenisový pár z Paříže Kateřina Siniaková a Tomáš Macháč definitivně rozešel.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Zlatý český pár Kateřina Siniaková a Tomáš Macháč

Článek

Byly to momenty, které zaujaly nejen tenisové fanoušky. Fantastické tažení olympijským turnajem završili Kateřina Siniaková a Tomáš Macháč ziskem v té době první zlaté medaile pro Českou republiku. Dokonalou pointu už tak mimořádnému příběhu dával fakt, že oba tenisté tvořili několik týdnů předtím pár i mimo svět ohraničený bílými čárami.

Na olympiádě už to však neplatilo. „Samozřejmě budeme hrát, jsme přece profesionálové,“ reagovala česká tenistka před olympiádou na otázky ohledně rozchodu s Tomášem Macháčem. A přesně podle tohoto scénáře se taky chovali. V Paříži nenašli přemožitele navzdory faktu, že do té doby spolu nevyhráli jediný zápas.

Minimálně stejně jako jejich tenisové umění zaujaly nejen české fanoušky snímky, kdy si oba tenisté po zisku zlaté medaile vyměňují polibky a láskyplná objetí. Bylo jasné, že vzájemná náklonnost mezi oběma hvězdami zdaleka nevymizela.

Foto: Violeta Santos Moura, Reuters

Kateřina Siniaková a Tomáš Macháč

Což následně oba tenisté některými výroky přiživili. „To je naše soukromá věc,“ reagovala rodačka z Hradce Králové na dotaz o jejich (ne)pokračujícím vztahu. „Je to super tajné. Máme radost, když jste zmatení,“ dorazil žurnalisty Macháč.

Spekulace o možném pokračování vztahu ještě nabraly na intenzitě, když se objevily fotografie obou tenistů, jak společně odjíždějí na turnaji v Cincinnati, který se konal krátce po olympiádě.

Podle informací Blesku se ale happyend nekoná. „Je to nesmysl, jsou definitivně od sebe. Katka už ten vztah chtěla utnout,“ psal list.

Zlatí tenisoví šampioni mezi fanoušky. Tomáš Macháč zapomněl medailiVideo: Sport.cz

Siniaková i Macháč momentálně hrají na US Open, hradecká rodačka už je ve dvouhře ze hry, v deblu zabojuje o svůj desátý grandslamový titul ze čtyřhry po boku další hvězdy - olympijského šampiona Australana Peerse, který získal zlato po boku Ebdena.

Tomáši Macháčovi naopak US Open zatím vychází skvěle. Po triumfu nad favorizovaným Sebastianem Kordou je už ve třetím kole.

Aby paradoxů nebylo dost, tak právě s ním pro změnu vytvořila tenisový pár v New Yorku bývalá parťačka Kateřiny Siniakové Barbora Krejčíková.