Hlavní obsah

Českým hvězdám se v Cincinnati nedařilo, skončili Siniaková i Macháč

Aktualizováno

Česká tenistka Kateřina Siniaková si druhé kolo turnaje v Cincinnati nezahraje, postarala se o to světová sedmnáctka Ruska Anna Kalinská, která zvítězila ve třech setech 1:6, 6:2, 6:3.  Nedařilo se ani jejímu zlatému parťákovi z olympiády z Paříže Tomáši Macháčovi, který nestačil na Australana Maxe Purcella a podlehl mu ve dvou setech 4:6, 6:7.

Foto: Český tenisový svaz / Pavel Lebeda (sport-pics.cz).

Tomáš Macháč na archivním snímku

Článek

Siniaková i Macháč na olympijských hrách absolvovali shodně tři soutěže. Osmadvacetiletá tenistka v singlu vypadla po prvním zápase, v deblu s Barborou Krejčíkovou při obhajobě titulu skončily ve čtvrtfinále a její mix měl zlatou tečku. Macháč odehrál ve Francii více zápasů. Ve dvouhře došel do 2. kola a v deblu s Adamem Pavláskem marně bojovali o bronz.

V Cincinnati se Siniakové opakovaně nedaří. I popáté vypadla v prvním kole. Kalinské přitom v úvodním setu nedala šanci, ale pak prohrávala 0:4 a sadu už nezachránila. V rozhodujícím dějství Siniakové opět nevyšel začátek. Když podruhé neudržela servis, z manka 2:5 už dokázala jen odvrátit dva mečboly a uhrát jediný game.

Na prestižním turnaji v Ohiu, který je přípravou před US Open, bude startovat ještě v deblu, v němž je druhou hráčkou světového žebříčku. Její spoluhráčkou je domácí Taylor Towsendová. Macháč nestačil na skvěle podávajícího Purcella, dostal od něj 15 es. Sám se dopustil 29 nevynucených chyb.

Dnes se v Cincinnati představí ještě Karolína Muchová, Marie Bouzková a už ve druhém kole uzdravený Jiří Lehečka.