Hlavní obsah

Zranění kolena může Zvereva připravit o šanci na obhajobu olympijského zlata

Zranění kolena Alexandera Zvereva ze 3. kola Wimbledonu může být vážnější, než se původně zdálo, a v případě potvrzení horší diagnózy hrozí, že německý tenista přijde o start na olympijských hrách v Paříži. Zlatý medailista z Tokia se ve středu v Monaku podrobí dalšímu vyšetření.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih finále French Open Alexander Zverev - Carlos AlcarazVideo: sntv

Článek

Čtvrtý hráč světového žebříčku si levé koleno poranil v duelu s Britem Cameronem Norriem, odehrál pak ale ještě osmifinále, v němž vypadl s Američanem Taylorem Fritzem. První diagnóza hovořila o edému kostní dřeně a pohmoždění kloubního pouzdra.

„Dnes mu ale z kolena vytáhli 40 mililitrů tekutiny a krve. Teď už je podezření na něco horšího,“ uvedl pro Prime Video Zverevův bratr Mischa, jenž je i jeho manažerem. „Pokud to bude zlomenina kosti, vlasová fraktura nebo něco podobného, pak bude olympiáda v ohrožení,“ dodal.

Sedmadvacetiletý Zverev ale neztrácí naději, i když ho koleno v duelu s Fritzem omezovalo. „Hrál jsem pod neuvěřitelným množstvím léků proti bolesti,“ přiznal. V Paříži chce ale startovat. „A vyhrát a nést vlajku. Mám tři týdny, to bude stačit,“ věří.